Cartelele preplătite, arme În lupta antiterorism conform procurorului general al Romaniei

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 862 ori
<b>Cartelele preplătite, arme În lupta antiterorism conform procurorului general al Romaniei</b>încă de când a avut loc tragedia din Franța, masacrarea jurnaliștilor de pe 7 ianuarie, se discută în România mai abitir ca oricând despre "Legea Big Brother". întrebarea e cât poate vedea statul din comunicările noastre și cât are voie să...

încă de când a avut loc tragedia din Franța, masacrarea jurnaliștilor de pe 7 ianuarie, se discută în România mai abitir ca oricând despre "Legea Big Brother". întrebarea e cât poate vedea statul din comunicările noastre și cât are voie să "asculte". Azi aflăm că spre exemplu cartelele prepay ar putea fi folosite pentru identificarea unor infractori.

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu a declarat pentru Digi 24 ca „în acest context țin să evidențiez faptul că pentru o prevenire eficientă a actelor de terorism avem nevoie de instrumente potrivite și legile privind cartele preplătite și retenția datelor ar putea fi dacă le-am avea”. Legea "Big Brother" a stârnit multe nemulțumiri între timp, fiind rapid considerată neconstituțională.

De mulți ani se vehiculează ideea că operatorii sa ofere cartele prepay spre achiziție doar cu cartea de identitate. E știut faptul că infractorii apelează la acest tip de cartele pentru a comunica între ei, deci de aici nevoia de retenție a datelor. Prin legea Big Brother, furnizorii de telefonie fixă, mobilă și Internet ar trebui să rețină timp de 6 luni anumite date ale abonaților, care să fie trimise către autorități din domeniul siguranței naționale, pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor grave.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×