Cât timp oferă Apple suport de fapt pentru iPhone-urile mai vechi (Infografic)

3.563 ori
<b>Cât timp oferă Apple suport de fapt pentru iPhone-urile mai vechi (Infografic)</b>Unul dintre atuurile invocate mereu în dispută iOS versus Android e faptul că Apple oferă un suport software prelungit pentru telefoanele sale, faţă de modelele cu Android. În ziua de azi pe Android ai garanţia unui update pe 2 ani, iar 3 ani e o..

Unul dintre atuurile invocate mereu în dispută iOS versus Android e faptul că Apple oferă un suport software prelungit pentru telefoanele sale, faţă de modelele cu Android. În ziua de azi pe Android ai garanţia unui update pe 2 ani, iar 3 ani e o raritate. Noi am găsit un infografic realizat de Statista, care ne arată exact cum au stat iPhone-urile la actualizări iOS pe parcursul existenţei lor.

Acest grafic vine şi în context, în ideea că tocmai a fost prezentat iOS 13 la începutul săptămânii la WWDC. Odată cu iOS 13 sunt trase pe linie moartă câteva iPhone-uri şi asta chiar dacă au procesor 64 bit. Vedem că iPhone 6, 6 Plus şi 5s au rămas pe afară şi dacă vrei iOS 13 trebuie să ai minim un iPhone 6s/6s Plus.

Dacă vă uitaţi în tabel o să vedeţi că iOS 12 rulează pe un număr impresionant de generaţii de telefoane, pornind de la iPhone 5S chiar, care a avut parte de 6 generaţii de iOS până acum. Câte telefoane cu Android se pot lăuda cu 6 variante de OS? Nici măcar cu workaround-uri nu pot primi aşa ceva... Practic concluzia e că Apple a fost mereu grijulie cu utilizatorii iOS la capitolul actualizări şi nu i-a abandonat pe cei cu device-uri mai vechi.

Şi această abordare s-a extins pe parcursul anilor. Dacă iPhone 4 a mai primit doar 3 iOS-uri după versiunea de bază, iPhone 4S deja primea 4, iar iPhone 5s chiar 5 update-uri. Acum se trage linie la modelele din 2015 încoace pentru suport iOS 13. Cum vi se pare decizia Apple şi abordarea lor? Vă aştept în comentarii să o dezbatem.

PS:  Are rost să menţionăm rata de adopţie a lui Android Pie? 

Mulţumim lui Andrei de pe grup.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×