Ce e cu zona de input de sub afişajul principal al lui iPhone 8? Iată o explicaţie în randări

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.178 ori
<b>Ce e cu zona de input de sub afişajul principal al lui iPhone 8? Iată o explicaţie în randări</b>Randările pentru iPhone 8 a.k.a iPhone Edition sau chiar iPhone X ne tot duc dintr-o extremă în alta. În vreme ce unele materiale de acest gen scot la iveală prezența unui scanner de amprente plasat pe spate, altele ne prezintă o abordare mult mai

Ştiu că v-au indus în eroare multiplele randări ale lui iPhone 8, iPhone Edition sau iPhone X, mai ales că unele se contrazic. În vreme ce unele concepte propun scanner de amprente în spate, altele aduc în prim plan un scanner integrat în panoul frontal şi am văzut şi o variantă cu un soi de ecran secundar. Această din urmă versiune ne intrigă şi am simţit nevoia să o detaliem.

iPhone 8 Concept

Trăgând linie după ultimele 2 luni, se poate spune că Benjamin Geskin e cel mai prolific creator de concepte iPhone 8. Designerul tot insistă pe o zonă extra de afişaj sub cea principală. Suntem tentaţi să o numim "ecran secundar", dar nu e chiar 100% aşa. În primul rând acolo va fi zona unde se află scannerul Touch ID şi tot acolo vedem şi elemente din interfaţă, precum player muzical şi shortcut-uri pentru apelare.

iPhone 8 Concept

Numele vehiculat este "Function Area", o porţiune a ecranului de 5.8 inch menită pentru butonul Home virtual şi pentru elementele de UI menţionate mai sus. Rămân 5.15 inch de ecran utilizabil propriu zis în acest caz. Trebuie spus că Benjamin nu speculează de unul singur, pentru ca şi analistul Ming-Chi Kuo a prezis această abordare cu luni în urmă.

iPhone 8 Concept

Conceptul poate aminti chiar de acel Touch Bar de pe MacBook, afişând funcţii şi shortcut-uri contextuale pentru aplicaţii. Apple va deschide Function Area şi pentru dezvoltatori evident. E posibil ca această zonă să afişeze notificări, lăsând porţiunea superioară a ecranului liberă şi permiţând ca ecranul edge to edge să meargă cu adevărat până la marginea de sus.

A se remarca că Benjamin vede şi difuzorul pentru convorbiri integrat ÎN ecran şi interfaţa trecând peste el. Interesant, dar rămâne de văzut dacă este realizabil din punct de vedere tehnologic. Pe de altă parte "ecranul secundar", în această configurație pare mai util decât ce am văzut pe telefoanele LG și HTC în ultimul timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×