Ce e în mintea lui Jony Ive când creează produsele Apple şi ce se ascunde în spatele lor: un interviu interesant cu Ive

Autor:  | Publicat în:  Apple 787 ori
<b>Ce e în mintea lui Jony Ive când creează produsele Apple şi ce se ascunde în spatele lor: un interviu interesant cu Ive</b>Cei de la New Yorker au un articol foarte lung despre abordările de design adoptate de Apple de-a lungul anilor şi implicarea lui Jony Ive &icirc;n făurirea noii identităţi a companiei din Cupertino. Se pare că Apple ar fi avut chiar un prototip de...

Cei de la New Yorker au un articol foarte lung despre abordările de design adoptate de Apple de-a lungul anilor şi implicarea lui Jony Ive în făurirea noii identităţi a companiei din Cupertino. Se pare că Apple ar fi avut chiar un prototip de iPhone cu ecran de 5.7 inch cu ani în urmă, dar Ive nu a dorit ca el să se materializeze.

În prima fază, terminalul cu ecran mare a făcut o impresie bună, dar după câteva zile de utilizare el părea pur şi simplu prea mare. Jony Ive afirma în interviul cu New Yorker că "uneori noul are nevoie de timp pentru a enerva sau dezamăgi". Aflăm că fiecare mic detaliu poate necesită uneori luni întregi sau chiar ani de planificare şi sacrificarea altor aspecte sau componente.

Pentru Apple Watch, de exemplu a durat un an până ce Ive a ales mecanismul potrivit curelei ceasului. El a testat sute de curele şi brăţări, purtându-le cu alte ceasuri. Inspiraţia a venit de la Cartier Santos, ceas din 1904. Proiectul Apple Watch datează din 2011, se pare, iar interviul menţionează şi aspecte private din viaţa lui Steve Jobs, citate de Jony Ive.

Spre exemplu, Jobs ar fi criticat designul măştii de oxigen puse în 2009, în timpul unei operaţii serioase. Ive l-a vizitat des pe Jobs în ultimele luni de viaţă şi a fost chiar alături de el în ziua din octombrie când a încetat din viaţă. Revenind puţin la phabletul iPhone, după ce Ive a considerat modelul de 5.7 inch prea mare, apoi a folosit o perioadă lungă şi terminalul cu ecran de 5.6 inch, şi acesta fiind la rândul său prea mare.

Formatul ideal a fost cel de 5.5 inch până la urmă, ales pentru iPhone 6 Plus. Teste ample de ergonomie au stat la baza alegerii, dar şi zeci de oameni care s-au "jucat" cu prototipurile. Vă recomand cu căldură să citiţi întregul articol şi interviu aici.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×