Ce este de fapt tehnologia ClearBlack Display de la Nokia?

2.057 ori
<b>Ce este de fapt tehnologia ClearBlack Display de la Nokia?</b>Acesta ar putea fi un articol "știați că", dar hai să nu îl numim așa, ci mai degrabă să lămurim ce este de fapt tehnologia ClearBlack Display, pe care am văzut-o pe numeroase modele Nokia testate la Mobilissimo.ro. Această tehnologie a fost...

Acesta ar putea fi un articol "știați că", dar hai să nu îl numim așa, ci mai degrabă să lămurim ce este de fapt tehnologia ClearBlack Display, pe care am văzut-o pe numeroase modele Nokia testate la Mobilissimo.ro. Această tehnologie a fost anunțată în septembrie 2010 și și-a făcut apariția pe modele variate de handseturi, de la X7 și E7 la mai recentele Lumia 800 și 900.

Pe scurt ClearBlack implica filtre polarizate pentru a bloca lumina, iar un astfel de filtru include un polarizator linear, printre altele. Dacă totul sună prea științific, aflați că atunci când lumina atinge ecranul, ea atinge de fapt polarizatorul linear, acesta polarizează lumina vertical apoi atinge stratul circular de polarizare, care reconvertește lumină în drept-circulara polarizată. Apoi atinge ecranul și ricoșează din el, schimbând rotația luminii către stânga.

Polarizare înseamnă în acest caz alinierea vibrațiilor într-o anumită direcție. Rog inginerii să scuze traducerea brută aici, dar niciodată nu m-a pasionat fizica optică si nici termenii asociați domeniului. Dacă aveți sinonime mai bune, sau o descriere mai pentru omul de rând, aveți secțiunea de comentarii de mai jos. Eu zic că diagrama de mai sus vorbește de la sine, iar dacă vă întrebați de ce lumina ecranului telefonului vostru nu este blocata, ei bine ea parcurge jumătate din pașii de mai sus, iar lumina este nepolarizata atunci când ajunge la ultimul filtru. Avem și o comparate mai jos a unui telefon cu și fără stratul ClearBlack.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×