CEO-ul BlackBerry, John Chen, despre Android pe terminalele companiei sale; Indică și o posibilă retragere din zona smartphone

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.418 ori
<b>CEO-ul BlackBerry, John Chen, despre Android pe terminalele companiei sale; Indică și o posibilă retragere din zona smartphone</b>CEO-ul BlackBerry, John Chen a avut o &icirc;ntrunire cu presa &icirc;n această săptăm&acirc;nă &icirc;n California, &icirc;n cadrul căreia a oferit indicii cu privire la strategia companiei pe care o conduce. Ce e drept era nevoie de o clarificare...

CEO-ul BlackBerry, John Chen a avut o întrunire cu presa în această săptămână în California, în cadrul căreia a oferit indicii cu privire la strategia companiei pe care o conduce. Ce e drept era nevoie de o clarificare cu privire la abordarea lui Android în cadrul portofoliului BB, având în vedere scăpările recente.

Chen a confirmat că terminalele BlackBerry au nevoie de mai multe aplicaţii, dar a infirmat deocamdată zvonurile despre un terminal cu Android. El a declarat că lucrurile sunt puţin mai complexe, de aceea nu vom vedea un astfel de handset. În acest moment telefoane ca BlackBerry Passport pot rula aplicaţii Android, instalate prin sideloading de APK sau din Amazon App Store.

Recent am văzut şi un clip cu un Passport care rula Lollipop fără probleme, ca să nu mai vorbim de scăpările lui BlackBerry Venice cu Android la bord. BlackBerry s-a extins de la producţia de telefoane la utilizarea serverelor sale pentru a furniza servicii pentru alte handseturi. S-a ajuns astfel la parteneriate cu Samsung şi alte companii de top. John Chen afirmă că evoluţia către cross platform a serviciilor BlackBerry este cheia aici şi o colaborare fructuoasă cu partenerii e vitală.

Acelaşi oficial a oferit şi o avertizare cu privire la viitorul BlackBerry, afirmând că vrea să rămână în zona smartphone, dar răbdarea să cu pierderile companiei e limitată. El nu exclude şi retragerea din producţia de telefoane şi axarea pe servicii.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×