CEO-ul "Farmacist" HP criticat dur de Oracle; Se prefigureaza un nou duel al companiilor mari?

1.128 ori
<b>CEO-ul "Farmacist" HP criticat dur de Oracle; Se prefigureaza un nou duel al companiilor mari?</b>In ultimii ani am asistat la tot soiul de sicane intre marile companii tech, cap de afis fiind cele din SUA. Ei bine iata ca un nou duel este pe lista, desi zvonurile afirma ca au existat tensiuni intre HP si Oracle de ceva timp. Cea mai recenta...

In ultimii ani am asistat la tot soiul de sicane intre marile companii tech, cap de afis fiind cele din SUA. Ei bine iata ca un nou duel este pe lista, desi zvonurile afirma ca au existat tensiuni intre HP si Oracle de ceva timp. Cea mai recenta confruntare a celor doi giganti a fost provocata de catre CEO-ul Oracle, Lawrence Ellison, care a atacat noul CEO HP, Leo Apotheker, pentru prieteni "Farmacistul" (porecla e explicata aici).

Motivul frustrarii lui Ellison? Faptul ca alegerea lui Apotheker nu este deloc inspirata, deoarece el ar fi dat gres in postura de CEO al companiei SAP, pentru care noul boss HP a lucrat 20 de ani. In cazul in care nu stiai, Leo Apotheker a fost concediat de la SAP, sau cel putin asa afirma mai-marele Oracle.

Ellison este un simpatizant declarat al lui Mark Hurd, fostul CEO HP, fortat sa isi paraseasca postul in aceasta vara, dupa un scandal de hartuire sexuala. Seful Oracle nu a ezitat sa critice HP pentru decizia sa si acum o face din nou. Asteptam raspunsul oficial al producatorului de PC-uri, pentru a afla daca se mai pune de un duel.

Iata si o scurta lista a companiilor care au avut sau au conflicte intens mediatizate:

  • Apple vs Microsoft (o relatie tip love/hate, desi unii spun ca aceste firme nu se mai dueleaza chiar ca la inceputurile Mac-ului vs PC)
  • Applevs Nokia (un proces pe rol pana in 2012... sau mai multe?! Evident, pentru patente...)
  • Applevs HTC (din nou patente... din nou procese)
  • Applevs restul producatorilor de telefoane mobile (Apple a fost criticata pentru problemele cu antena si a raspuns in stil "ba p-a m*-tii"/ poate cel mai curajos afront de pe lista)
  • Applevs Adobe (un cuvant: Flash)
  • Applevs Google (din nou un cuvant: Android)
  • Motorola vs Microsoft (conflict pornit chiar ieri, din cauza patentelor)

Lista este mult mai lunga de atat, iar 90% dintre problemele companiilor de mai sus sunt reprezentante de patente revendicate de o firma sau alta. Probabil cel mai celebru conflict este cel dintre Apple si Adobe, dar cu inca 2-3 sicane de acest gen Oracle-HP se va dovedi un meci interesant.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×