CEO-ul Intel considera că producătorii de procesoare din China se vor depărta de tehnologia ARM

Autor:  | Publicat în:  Intel 676 ori
<b>CEO-ul Intel considera că producătorii de procesoare din China se vor depărta de tehnologia ARM</b>CEO-ul Intel, Brian Krzanich a făcut o serie de declarații legate de strategia producătorilor de procesoare din China. Aparent, aceștia vor renunța la tehnologia ARM în câțiva ani, migrând către arhitectura celor de la Intel ca alternativă....

CEO-ul Intel, Brian Krzanich a făcut o serie de declarații legate de strategia producătorilor de procesoare din China. Aparent, aceștia vor renunța la tehnologia ARM în câțiva ani, migrând către arhitectura celor de la Intel ca alternativă.

Intel a semnat deja înțelegeri cu Rockchip și Spreadtrum în acest an, acești doi producători folosind tehnologia companiei americane. Chipseturile rezultate vor fi menite pentru smartphone-uri low cost și tablete accesibile, destinate pieței din China. Spreadtrum și Rockchip sunt specializate în soluții pentru tablete și telefoane cu prețuri accesibile, foarte populare în ultimii ani. De obicei aceste firme operau cu tehnologie ARM, care concurează cu cea Intel.

Evident, înțelegerile cu Intel nu interzic în vreun fel ca firmele din China să producă chipuri bazate pe solutii ARM, dar alegerea le va aparține după ce vor realiza care rentează mai mult și oferă eficienta mai bună. Qualcomm este cu siguranță cel mai mare producător de chipuri ARM, având o cotă de piață atât de mare, încât până și autoritățile din China sunt îngrijorate de un monopol. Aici Intel intervine și afirma că firmele mici care nu pot concura cu Qualcomm își pot găsi salvarea în tehnologia Intel, care le oferă o separare față de oferta ARM/Qualcomm.

E drept că Intel a intrat târziu pe piața terminalelor mobile, ei excelând totuși multă vreme la capitolul procesoare pentru PC-uri. Astfel, apare problema experienței care lipsește de la Intel pe partea de SoC-uri cu consum redus și destinate telefoanelor sau tabletelor. Credeți că are Intel forța de a depăși ARM în viitorii ani?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×