CEO-ul Nokia recunoaste puterea adversarilor iPhone si BlackBerry

1.424 ori
<b>CEO-ul Nokia recunoaste puterea adversarilor iPhone si BlackBerry</b>Reuters ne informeaza ca seful executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo a afirmat ca rivalii de la Apple, Google, RIM si Microsoft au ajutat la cresterea interesului pentru utilizarea Internetului pe telefonul mobil. Afirmatia vine la putin timp dupa lansarea...

Reuters ne informeaza ca seful executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo a afirmat ca rivalii de la Apple, Google, RIM si Microsoft au ajutat la cresterea interesului pentru utilizarea Internetului pe telefonul mobil. Afirmatia vine la putin timp dupa lansarea popularului Nokia XpressMusic 5800, mult asteptatul handset muzical al companiei.

Bossul Nokia se declara impresionat de faptul ca a ajuns sa concureze cu unele dintre cele mai puternice companii din lume. Nokia vinde la ora actuala 400 de milioane de telefoane pe an, detinand o cota de piata de 40% din piata conventionala si concurand cu Samsung, Motorola, LG si Sony Ericsson, printre altii. Olli-Pekka a fost cel mai impresionat de RIM si al sau BlackBerry, producatorul canadian nevanzand doar telefoane, ci solutii pentru administrarea conturilor de email in deplina siguranta.

Oficialul Nokia afirma ca doreste sa ofere un serviciu similar, dar nu doar clientilor business, ci oricarui consumator. Nokia a incheiat recent o intelegere, care ii permite sa utilizeze softul email al celor de la Microsoft pe cele peste 80 de milioane de telefoane S60 ale sale. Astfel, finladezii spera sa depaseasca popularitatea celor de la RIM, in ce priveste numarul de telefoane ce folosesc email corporate.

Despre Apple, oficialul Nokia a afirmat ca aceasta companie merita tot respectul pentru ce a facut in ultimii ani si ca producatorul de handseturi din Finlanda va trebui sa se ridice la inaltimea acestui rival, un competitor credibil. Cat despre Google, Olli-Pekka afirma ca este prea devreme sa judecam implicarea acestora pe piata telefoniei mobile, iar oficialul face si o afirmatie soc, anuntand ca Nokia ar fi putut lansa un software ca Android cu 10 ani in urma.

via: Reuters

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×