Produse evoMAG.ro

CEO-ul Samsung si-a dat demisia, il asteapta inchisoarea

Autor:  | Publicat în:  Samsung 855 ori
<b>CEO-ul Samsung si-a dat demisia, il asteapta inchisoarea</b>Cel mai puternic om de afaceri din Corea de Sud, Lee Kun-hee si-a anuntat astazi demisia din cadrul pozitiei de CEO al grupului Samsung, in urma scandalului cauzat de acuzarea sa de frauda si evaziune fiscala. Lee Kun-hee si-a cerut scuze pentru intreg...

Cel mai puternic om de afaceri din Corea de Sud, Lee Kun-hee si-a anuntat astazi demisia din cadrul pozitiei de CEO al grupului Samsung, in urma scandalului cauzat de acuzarea sa de frauda si evaziune fiscala.

Lee Kun-hee si-a cerut scuze pentru intreg scandalul, care a afectat si alti 9 directori executivi. Analistii au subliniat totusi faptul ca familia omului de afaceri va continua sa controleze cel mai mare conglomerat al tarii. Stirea a uimit partenerii Samsung si publicul, avand in vedere faptul ca Lee era unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din asia. Actiunile Samsung Securities si Samsung Construction & Trading au scazut cu 4% la aflarea acestei vesti.

Un procuror special a pornit o ancheta in ianuarie, dupa ce CEO-ul Samsung a fost acuzat de coruptie si mituiurea politicienilor si oficialilor statului. In vreme ce nu s-au descoperit dovezi in legatura cu acuzatia de dare de mita, Lee Kun-hee ar putea primi o pedeapsa cuprinsa intre 5 ani si sentinta pe viata pentru evaziune fiscala.

Huawei P9 Lite la prețul de 999 lei pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×