CEO-ul Samsung si-a dat demisia, il asteapta inchisoarea

Autor:  | Publicat în:  Samsung 930 ori
<b>CEO-ul Samsung si-a dat demisia, il asteapta inchisoarea</b>Cel mai puternic om de afaceri din Corea de Sud, Lee Kun-hee si-a anuntat astazi demisia din cadrul pozitiei de CEO al grupului Samsung, in urma scandalului cauzat de acuzarea sa de frauda si evaziune fiscala. Lee Kun-hee si-a cerut scuze pentru intreg...

Cel mai puternic om de afaceri din Corea de Sud, Lee Kun-hee si-a anuntat astazi demisia din cadrul pozitiei de CEO al grupului Samsung, in urma scandalului cauzat de acuzarea sa de frauda si evaziune fiscala.

Lee Kun-hee si-a cerut scuze pentru intreg scandalul, care a afectat si alti 9 directori executivi. Analistii au subliniat totusi faptul ca familia omului de afaceri va continua sa controleze cel mai mare conglomerat al tarii. Stirea a uimit partenerii Samsung si publicul, avand in vedere faptul ca Lee era unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din asia. Actiunile Samsung Securities si Samsung Construction & Trading au scazut cu 4% la aflarea acestei vesti.

Un procuror special a pornit o ancheta in ianuarie, dupa ce CEO-ul Samsung a fost acuzat de coruptie si mituiurea politicienilor si oficialilor statului. In vreme ce nu s-au descoperit dovezi in legatura cu acuzatia de dare de mita, Lee Kun-hee ar putea primi o pedeapsa cuprinsa intre 5 ani si sentinta pe viata pentru evaziune fiscala.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×