CES 2015: Intel prezintă modulul hardware Curie; acesta poate fi integrat pe orice dispozitiv purtabil

783 ori
<b>CES 2015: Intel prezintă modulul hardware Curie; acesta poate fi integrat pe orice dispozitiv purtabil</b>Așa cum putem observa, piața de purtabile crește pe zi ce trece, show-ul CES 2015 fiind locația în acest anul acesta au fost lansate o serie de smartwatch-uri și brațări inteligente foarte interesante. Pentru a veni în ajutorul producătorilor ce...

Așa cum putem observa, piața de purtabile crește pe zi ce trece, show-ul CES 2015 fiind locația în acest anul acesta au fost lansate o serie de smartwatch-uri și brațări inteligente foarte interesante. Pentru a veni în ajutorul producătorilor ce au de gând să lanseze un astfel de device pe piață, cei de la Intel au anunțat modulul Curie.

Acesta din urmă este un dispozitiv hardware ce poate fi implementat în producția de terminale purtabile de tip inele, genți, ceasuri sau chiar și în ochelari inteligenți. Aflăm că Intel Curie utilizează chipul Quark SE, un chip de mici dimensiuni prin care se permite astfel integrarea până și în cele mai compacte device-uri.

Intel Curie

Pe scena de la CES, Brian Krazanich, CEO-ul Intel a prezentat un astfel de modul integrat într-un obiect de mici dimensiuni, mai precis într-un banal nasture. Potrivit Intel, modulul Curie dispune de conectivitate Bluetooth LE, un senzor accelerometru, giroscop, și un sistem de recunoaștere a gesturilor.

Printr-un astfel de modul, dezvoltarea unui smartwatch, sau al unui device de mici dimensiuni devine brusc mult mai ușor de realizat, producătorii având mai mult timp la dispoziție pentru a se concentra pe design, și asupra altor elemente din componența ceasului. Cum vi se pare invenția celor de la Intel?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×