CES2008: Prezentare video a clonei iPhone de la Intel, dotata cu un superchip

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.836 ori
<b>CES2008: Prezentare video a clonei iPhone de la Intel, dotata cu un superchip</b>Intel va intra in mod sigur pe piata mobila, pregatindu-se sa faca valuri. Oare ce pregateste gigantul producator de chipuri pentru a schimba industria mobila? Pe langa posibilitatea de a produce chipuri pentru urmatorul iPhone, Intel are o strategie...

Intel va intra in mod sigur pe piata mobila, pregatindu-se sa faca valuri. Oare ce pregateste gigantul producator de chipuri pentru a schimba industria mobila? Pe langa posibilitatea de a produce chipuri pentru urmatorul iPhone, Intel are o strategie destul de bine pusa la punct la capitolul terminale mobile.

Standul Intel de la CES 2008, din Las Vegas a fost plin ochi de concepte de PC-uri ultramobile. Multe dintre acestea erau prototipuri, care aratau destul de interesant, dar cateva erau functionale. Cei de la intomobile.com au avut ocazia sa interactioneze cu o serie de astfel de UMPC-uri, printre care si terminale cu suport WiMAX sau 3G. De asemenea, la standul Intel a fost prezenta si clona iPhone despre care va vorbeam cu cateva luni in urma, unitatea fiind nefunctionala, dar destul de atractiva ca design.

Intel isi numeste handseturile "terminale mobile Internet", subliniind faptul ca vor construi platforme care opereaza ca pocket PC-uri super conectabile, dar si ca telefoane mobile. Noua generatie de terminale va include chipuri Intel Silverthorne, handseturile fiind bazate pe platforma mobila Menlow, produsa de companie. Eficienta procesoarelor Silverthorne este data de un element cunoscut sub numele de Hafnium. Iata si un clip de prezentare care demonstreaza cum va evolua industria mobila, cel putin in acest an, sub aripa celor de la Intel:

Clip:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×