Cititorul de amprente ultrasonic din ecranul lui Galaxy S10+ este păcălit ușor de către hackeri; Iată cum au reușit

2.196 ori
<b>Cititorul de amprente ultrasonic din ecranul lui Galaxy S10+ este păcălit ușor de către hackeri; Iată cum au reușit</b>Am văzut de nenumărate ori în trecut cum soluțiile de autentificare facială au fost păcălite ușor de către hackeri, iar acum descoperim că nici autentificarea pe baza unei amprente nu este pe atât de sigură precum se credea

Am văzut de nenumărate ori în trecut cum soluțiile de autentificare facială au fost păcălite ușor de către hackeri, iar acum descoperim că nici autentificarea pe baza unei amprente nu este pe atât de sigură precum se credea. Victima este Samsung Galaxy S10 de această dată sau mai bine zis cititorul său de amprente ultrasonic integrat în ecran.

Descoperim că membrul Reddit numit darkshark9 a dorit să afle cât de ușor poate fi păcălit scanner-ul de amprente de pe Galaxy S10, proces ce nu a durat prea mult. Aflăm că acesta s-a folosit de smartphone-ul său pentru a fotografia o amprentă rămasă pe un pahar de vin, amprentă care ulterior a primit un model 3D.

Copia digitală a acestei amprente a fost deschisă în Photoshop pentru a crește contrastul și crea o mască alpha, după care s-a apelat și la 3DS Max pentru crearea modelului 3D. S-a folosit o imprimantă 3D AnyCubic Photon LCD, cu acuratețe de aproximativ 10 microni - fiind astfel suficiente detalii pentru capturarea tuturor crestăturilor definitorii ale amprentei.

Tot procesul a durat 13 minute după care această copie 3D a fost utilizată pentru delocarea telefonului. Pentru moment Samsung nu a comentat pe seama succesului de "spargere" a soluției de autentificare și nu știm dacă va exista prea curând o declarație publică în acest sens. 

Ce ne-a demonstrat acest test de față, este că la nevoie în mai puțin de 20 minute un asemenea cititor de amprente ultrasonic poate fi păcălit fără mare dificultate, deschizând porți pentru hackeri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×