Comanda de 2.5 miliarde de dolari pentru Nokia

1.390 ori
<b>Comanda de 2.5 miliarde de dolari pentru Nokia</b>Nu stim daca cei de la Nokia si-au revenit inca dupa succesul inregistrat prin vanzarea a 200 de milioane de unitati ale modelului 1100, dar vesti bune sosesc pentru producatorul finlandez, tocmai din China: Nokia a primit o comanda de 2.5 miliarde de...

Nu stim daca cei de la Nokia si-au revenit inca dupa succesul inregistrat prin vanzarea a 200 de milioane de unitati ale modelului 1100, dar vesti bune sosesc pentru producatorul finlandez, tocmai din China: Nokia a primit o comanda de 2.5 miliarde de dolari de la China Postel, un distribuitor de terminale mobile.

Comanda acopera vanzarile companiei din China pe anul 2007 si reprezinta aproximativ 20 de milioane de telefoane mobile. China este piata de desfacere numarul 1 pentru Nokia si nu este o surpriza sa aflam ca un numar mare de persoane doresc sa achizitioneze un terminal produs de compania finlandeza in viitorul apropiat. Nu se cunosc inca procentajele cu modelele comandate de China Postel, dar se pare ca majoritatea sunt terminale low-end.

Tendinta pietei pare evidenta, cel putin cea a pietei asiatice: publicul doreste telefoane ieftine, cu functii de baza, lasand terminalele high-end in seama persoanelor cu venituri medii sau mari. Profiturile inregistrate de Nokia in ultima vreme sunt o recunoastere a calitatii terminalelor sale, fie ele din categoria smartphone-urilor cu super-dotari, fie a celor low-end, utilizate de majoritatea consumatorilor.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×