Computerele NASA hackuite de chinezi; Au preluat controlul asupra unui laborator!

Autor:  | Publicat în:  Hacking 873 ori
<b>Computerele NASA hackuite de chinezi; Au preluat controlul asupra unui laborator!</b>Suntem obișnuiți ca romanii să apară pe la știri hackuind FBI sau NASA, deci nu mai sună atât de impresionant să afli că NASA a avut probleme de securitate. De această dată este vorba despre unele grave, hackerii având acces pentru o bună...

Suntem obișnuiți ca romanii să apară pe la știri hackuind FBI sau NASA, deci nu mai sună atât de impresionant să afli că NASA a avut probleme de securitate. De această dată este vorba despre unele grave, hackerii având acces pentru o bună perioadă de timp la datele angajaților NASA și la sistemul de control al Laboratorului NASA de Propulsie. Informația vine de la CNN și se referă la un val de atacuri cibernetice provenind din China.

Autoritățile au descoperit că atacatorii aveau IP-uri de China și că au obținut acces complet la sistem, putând să șteargă sau modifice fișiere vitale pentru misiunile NASA. într-un atac precedent hackerii au furat date vitale pentru 150 de angajați NASA. Agenția care se ocupă cu siguranța informației în SUA afirma că au avut loc un total de 5408 incidente de acest gen în 2010 și 2011, având ca rezultat instalarea de softuri compromițătoare pe terminalele protejate sau accesarea ilegală a sistemelor oficiale.

în ultimii 5 ani investigațiile s-au lăsat și cu arestări în țări precum China, Marea Britanie, Nigeria, Italia și evident și România se afla pe listă. Problemele nu sunt doar de ordin software, ci și de ordin fizic uneori, astfel că spre exemplu în luna martie a anului trecut a fost furat un notebook NASA necriptat, cu care s-au pierdut algoritmii de control pentru Stația Spațială Internațională. Cât va mai trece până ce Anonymous și Geohot vor avea Stația Spațială la îndemână folosind un joystick?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×