Cosmote Romania devine T-Mobile?

10.221 ori
<b>Cosmote Romania devine T-Mobile?</b>Dupa cum va informam intr-un articol anterior, Deutsche Telekom va cumpara 20% din OTE, actionar Romtelecom si Cosmote, astfel ca este posibil ca operatorul de telefonie mobila sa se transforme in T-Mobile. Hotnews ne informeaza ca Deutsche Telekom...

Dupa cum va informam intr-un articol anterior, Deutsche Telekom va cumpara 20% din OTE, actionar Romtelecom si Cosmote, astfel ca este posibil ca operatorul de telefonie mobila sa se transforme in T-Mobile. Hotnews ne informeaza ca Deutsche Telekom doreste acum controlul asupra managementului OTE.

Guvernul Greciei negociaza la ora actuala vanzarea unei participatii de 8% din OTE celor de la Deutsche Telekom, care va implica si plasarea reprezentantilor companiei germane in functii administrative. Exista deja reactii negative la aceasta tranzactie, cum ar fi protestele sindicatelor OTE, impotriva gigantului german. Prim cumpararea a inca 8% din OTE, Deutsche Telekom ar detine pachetul majoritar de actiuni, ceea ce ar insemna ca germanii vor controla impreuna cu statul grec compania.

Exista o problema si cu legislatia elena, care nu permite investitorilor straini sa detina peste 20% din companiile controlate de stat. Va reamintim ca Deutsche Telekom va plati 2.5 miliarde de euro pentru 20% din OTE, care controleaza 54.01% din Romtelecom, restul fiind detinut de statul roman. In aceste conditii este foarte posibil sa asistam la o transformare a brandului Cosmote in T-Mobile, dar o alta intrebare apare aici. Cine va vinde iPhone in Romania, de vreme ce si T-Mobile are contract cu Apple? Cum ramane cu Orange?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×