Criză pentru producătorii coreeni de telefoane: cele mai slabe exporturi din ultimii 16 ani

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.091 ori
<b>Criză pentru producătorii coreeni de telefoane: cele mai slabe exporturi din ultimii 16 ani</b>Anul 2018 a fost unul de încetinire a progresului pieţei smartphone, iar mulţi producători au înregistrat vânzări mai scăzute. Apple a resimţit asta, dar şi Samsung , în vreme ce HTC, LG şi Sony Mobile au continuat trendul descendent

Anul 2018 a fost unul de încetinire a progresului pieţei smartphone, iar mulţi producători au înregistrat vânzări mai scăzute. Apple a resimţit asta, dar şi Samsung, în vreme ce HTC, LG şi Sony Mobile au continuat trendul descendent. Azi au venit cifrele aferente producătorilor sud coreeni, care semnalează un fel de criză locală.

Piaţa suprasaturată (printre altele) a dus la cele mai slabe exporturi pentru producătorii coreeni de telefoane din ultimii 16 ani. Evident vorbim despre LG şi Samsung, pentru că Pantech practic nu mai există. Conform Ministerului Coreean de Ştiinţe şi Institutului de Informaţii şi Comunicaţii, exporturile coreene de telefoane mobile din 2018 au însumat 14.61 miliarde de dolari.

Asta înseamnă o scădere cu 23%, sau 4.4 miliarde de dolari faţă de 2017. Acesta este numărul cel mai scăzut din 2002 încoace, ceea ce înseamnă că 2018 a fost un an de criză pentru coreeni. Maximul istoric a fost cel din 2008, când se ajungea la 33.44 miliarde de dolari, depăşind produsul principal de export al ţării, componente semiconductor.

China a adus coreenilor doar 4.3 miliarde de dolari în vânzări, o scădere cu 37% faţă de anul anterior, iar SUA doar 5.05 miliarde de dolari, cu 10% mai puţin. Măcar Samsung a compensat cu vânzările de componente de 128.15 miliarde de dolari pe anul trecut. Revoluţii precum pliabilele sau tehnologia 5G ar urma să scoată firmele coreene din pasa neagră.

Dacă Samsung are planuri mari pentru 20 februarie, LG pregăteşte un posibil flagship pentru dată de 24 februarie la MWC 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×