Cuil, balon de sapun, sau motor de cautare ce poate rivaliza cu Google?

Autor:  | Publicat în:  Google 985 ori
<b>Cuil, balon de sapun, sau motor de cautare ce poate rivaliza cu Google?</b>Un nou motor de cautare dezvoltat de o echipa de fosti angajati Google a intrat in functiune luni, sub numele de Cuil. Initiativa beneficiaza de o finantare de 33 de milioane de dolari, iar Anna Patterson, "creierul sau" afirma ca acest motor de cautare...

Un nou motor de cautare dezvoltat de o echipa de fosti angajati Google a intrat in functiune luni, sub numele de Cuil. Initiativa beneficiaza de o finantare de 33 de milioane de dolari, iar Anna Patterson, "creierul sau" afirma ca acest motor de cautare indexeaza mai multe pagini decat Google.

Indexul lui Cuil (pronuntat Cool) include 120 de miliarde de pagini web, iar oficialii sai afirma ca asta inseamna de cel putin 3 ori marimea indexului Google. Nu putem stii cu siguranta daca acestia au dreptate, de vreme ce Google a renuntat sa mai anunte public marimea indexului sau in urma cu 3 ani cand acesta includea 8.2 miliarde de pagini web.

Interesant este ca acest Cuil foloseste mult mai putine computere decat Google pentru a acoperi o portiune mare a webului, dar formula acestora este secreta. La intrebarile legate de Cuil Google a raspuns afirmand ca scaneaza in mod regulat 1 trilion de pagini web, dar nu le indexeaza pe toate. Prin ce este diferit Cuil de Google? Acest motor de cautare se bazeaza mai mult pe continutul unei pagini web decat pe aranjarea site-urilor pe criterii de calitate si cantitate a linkurilor catre ele. De asemenea, aflam ca rezultatele cautarilor vor fi afisate intr-un format tip revista, in locul unei coloane verticale de linkuri.

Cuil spera sa-si atraga un public numeros promitand sa nu pastreze informatii despre utilizatorii sai sau despre cautarile acestora, dupa cum face Google spre nemultumirea celor care "predica" libertatea de exprimare si dreptul la intimitate chiar si online.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×