Culisele lansarii lui Apple iPad, in viziunea romanului aflat pe scena

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.869 ori
<b>Culisele lansarii lui Apple iPad, in viziunea romanului aflat pe scena</b>Dupa cum va informam intr-un articol anterior, printre cei prezenti la lansarea oficiala a tabletului Apple iPad s-a numarat si un roman, pe numele sau Bogdan Ursu. El este un programator de 29 de ani, in cadrul studioului de creatie al Gameloft si...

Dupa cum va informam intr-un articol anterior, printre cei prezenti la lansarea oficiala a tabletului Apple iPad s-a numarat si un roman, pe numele sau Bogdan Ursu. El este un programator de 29 de ani, in cadrul studioului de creatie al Gameloft si singurul roman invitat oficial de Apple la lansarea iPad-ului, conform celor de la Money.ro

Dupa cum afirma Bogdan intr-un interviu cu Money.ro, el a trebuit sa tina secrete toate informatiile despre tablet, desi il vazuse cu 2 zile inainte de lansarea oficiala. Prezenta programatorului care lucreaza de 8 ani la Gameloft a avut legatura cu prezentarea shooterului N.O.V.A, creat special pentru iPhone si adaptat pentru iPad.

Aparent, Bogdan ar fi facut cunostinta cu iPad-ul cu 2 saptamani inainte de lansare, dar la acel moment terminalul era ascuns intr-o carcasa speciala (vezi imaginea de mai jos), pentru a nu i se observa forma reala. Astfel, programatorii aveau acces  doar la ecran si functiile tabletului. Prima oara cand programatorul Gameloft a vazut iPad-ul a fost cu 2 zile inainte de discursul lui Steve Jobs din 27 ianuarie, atunci cand aveau loc repetitiile pentru eveniment.

terminalul era ascuns intr-o carcasa speciala

Apple sta foarte bine la capitolul securitate, dar si secretomanie, Bogdan afirmand ca nu i se permitea accesul in sediul Apple cu telefon, calculator sau alt hardware, dar nici cu stickuri de date. O persoana de la Apple insotea vizitatorii, chiar si la baie... si totul pentru a proteja secretul lui iPad.

In ce priveste lucrul cu Steve Jobs, CEO-ul Apple nu va vorbi niciodata direct cu persoanele cu care colaboreaza, ci va comunica prin terti, el fiind foarte ocupat. Bogdan Ursu a vorbit si despre iPad, afirmand ca acesta este un terminal placut de utilizat, foarte intuitiv, cu o calitate buna a ecranului si un numar mare de atingeri simultane suportate (11, fata de cele 5 de pe iPhone).

La capitolul dezavantaje, programatorul mentioneaza lipsa de aplicatii practice pentru tablet si limitarile sale, in privinta software-ului.

Dar iata interviul cu Bogdan:


Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×