Cum să strici un iPhone? Răspuns: cu heliu scăpat de la un aparat RMN (Video)

978 ori
<b>Cum să strici un iPhone? Răspuns: cu heliu scăpat de la un aparat RMN (Video)</b>Dacă v-ați gândit vreodată la o metodă de a strica un iPhone simplu și rapid, iată că astăzi avem pentru voi o modalitate de a face asta. Descoperim faptul că un tehnician s-a folosit de un aparat de RMN și de heliul scăpat de la acesta

În cazul în care va întrebați care este cea mai eficientă metodă de a strica un iPhone, e vorba despre un simplu contact cu heliul. Da, heliu! Același element chimic care îți face vocea subțire și face baloanele să se înalțe. Avem detalii mai jos.

Un tehnician medical a descoperit că heliul poate strica atât iPhone-uri, cât și Apple Watch-uri. Asta s-a întâmplat în vreme ce instala un aparat RMN la un spital. Bărbatul lucra la un spital din Illinois a primit o sumedenie de apeluri alarmate atunci când făcea instalarea. Tot mai mulți doctori și pacienți din zona aparatului își găseau iPhone-urile și ceasurile Apple stricate.

Inițial s-a crezut că e vorba despre un puls electromagnetic. De fapt heliul era de vină, după cum au sugerat utilizatorii Reddit. Pentru a funcționa, un RMN are nevoie de heliu lichid, de aici și problemele. Tehnicianul a descoperit ulterior că se produsese o scăpare de heliu, cu 120 de litri pierduți în 5 ore.

Aceia au ajuns în sistemul de aerisire al spitalului și au afectat toate telefoanele din spital. După ce s-a oprit scurgerea, majoritatea telefoanelor și-au revenit, dar nu toate. Apple Watch-urile afectate aveau ecranele nefuncționale și nu și-au revenit decât după câteva zile.

Au scăpat neatinse un iPhone 5 și telefoane Android, aparent. Cei de la iFixit afirmă că iPhone-urile au un oscilator special, cu rol de temporizare, care e vital la funcționarea oricărui computer. Heliul îl afectează, după cum au arătat și teste ulterioare în laborator.

E drept că Apple menționează în manualul sau că expunerea la gaze lichefiate poate provocă daune, deci ne așteptam la așa ceva. În concluzie dacă lucrați cu gaze de gen, evitați să expuneți iDevice-ul la așa ceva.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×