Cum stau vânzările de telefoane în Europa, cine pierde, cine câștigă și ce perspective există

1.727 ori
<b>Cum stau vânzările de telefoane în Europa, cine pierde, cine câștigă și ce perspective există</b>Când vine vorba de cifre, cei de la IDC sunt cei mai credibili şi totodată cei mai citaţi în articolele noastre şi nu numai. Recent, adică pe data de 11 iunie, aceştia au publicat informaţii privind vânzările de telefoane din primul

Când vine vorba de cifre, cei de la IDC sunt cei mai credibili şi totodată cei mai citaţi în articolele noastre şi nu numai. Recent, adică pe data de 11 iunie, aceştia au publicat informaţii privind vânzările de telefoane din primul trimestru al anului pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa).

Cum era de aşteptat şi asta în baza declaraţiilor CEO-ului Huawei, producătorul chinez s-a apropiat extrem de mult de primul loc, depăşind evident şi clar Apple, suflând provocator în ceafa celor de la Samsung. La mod personal nu sunt mirat, deoarece statisticile vânzărilor din afiliere îmi indică acelaşi lucru.

Cele mai bine vândute telefoane pe site-ul Mobilissimo în prima parte a anului au fost Samsung Galaxy S10+ și Huawei P30 Pro, fiind urmate de midrange-uri ale celor două branduri şi 7 Pro-ul celor de la OnePlus.

Studiu IDC

Revenind la statisticile IDC, observăm cum Samsung a avut o descreștere faţă de anul trecut, una de aproape 7%, iar în comparaţie, Huawei şi Xiaomi au crescut cu câte 66, respectiv 33 de procente faţă de 2018, iar Apple a scăzut drastic cu aproape 23%. Cei de la HMD, influențați probabil şi de eşecul lui Nokia 9 Pureview, au scăzut cu mai bine de 30%.

Okay, astea sunt cifrele actuale, însă ce ne rezervă viitorul e un mare semn de întrebare. Nu trebuie să vă spun de ce, probabil sunteţi deja sătuli de informaţiile privind problemele celor de la Huawei cauzate de interdicţiile SUA. La ce ne putem aştepta totuşi pentru perioada care urmează?

În opinia mea Samsung, Apple, Xiaomi şi OnePlus vor urca şi vor rupe din procentele acumulate de Huawei în primul trimestru, iar Huawei şi HMD vor scădea. Sunt de asemenea curios dacă Sony, LG şi HTC vor reuşi să speculeze situaţia şi vor avea puterea de a se face văzuţi individual, nu doar la secţiunea „alții” din tabel. Dacă ar fi să pariez pe unul dintre aceşti „nevăzuți”, aș merge pe mâna celor de la Sony, care au avut de curând restructurări la baza companiei, dar au făcut schimbări majore şi în ceea ce priveşte relaţiile publice şi marketing-ul.

Studiu IDC

Ce ar mai fi de notat, e că tot cei de la IDC au publicat un grafic cu volumul de vânzări defalcat pe tehnologiile de comunicare de date, adică 2G, 3G, 4G  şi 5G, iar acestea conţin şi predicţii până în 2023, atunci când se estimează ca terminalele 5G vor ocupa în jur de 25% din totalul dispozitivelor vândute în Europa.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×