Sony anunță fuziunea segmentelor TV, Audio, Camera și Xperia într-o singură unitate numită "Electronics Products and Solutions"

598 ori
<b>Sony anunță fuziunea segmentelor TV, Audio, Camera și Xperia într-o singură unitate numită "Electronics Products and Solutions"</b>Pe seama pierderilor financiare din ultimii ani înregistrate de segmentul Sony Mobile, aflăm astăzi că gigantul japonez a luat o decizie neașteptată - aceea de a fuziona departamentele TV, Camera, Audio și Xperia într-o singură

Pe seama pierderilor financiare din ultimii ani înregistrate de segmentul Sony Mobile, aflăm astăzi că gigantul japonez a luat o decizie neașteptată - aceea de a fuziona departamentele TV, Camera, Audio și Xperia într-o singură unitate ce este cunoscută drept "Electronics Products and Solutions". Pe lângă scopul financiar, această mutare va permite și împrumutarea tehnologiilor dintr-o zonă de produse în alta, ceva ce în trecut era dificil de realizat după cum vă informam într-un articol anterior.

Aflăm și faptul că în ciuda acestei fuziuni, Sony are în plan să prezinte separat performanța financiară a segmentului smartphone, deși există voci că fuziunea reprezintă o modalitate prin care japonezii vor să își ascundă pierderile din zona mobile prin gruparea cu ramuri mai de succes ale companiei.

Sony

(unde MC = Sony Mobile)

Ca un reminder al situației în care segmentul Xperia s-a aflat în ultimii ani, aflați că în 2017 a vândut doar 13.5 milioane de smartphone-uri la nivel, în vreme ce predicțiile de vânzări pentru 2018 au fost de numai 7 milioane unități. S-au înregistrat pierderi financiare uriașe, de peste 913 milioane de dolari în ultimele 4 trimestre și am văzut cum japonezii au încercat modalități de reducere a costurilor.

În comparație, segmentul Camera a adus 804 milioane dolari profit operațional în ultimele 4 trimestre, iar cel TV și audio aproximativ 714 milioane de dolari. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×