Cyanogen intenționează să Își lanseze propriul magazin de aplicații și să nu mai depindă de Google

Autor:  | Publicat în:  Cyanogen 847 ori
<b>Cyanogen intenționează să Își lanseze propriul magazin de aplicații și să nu mai depindă de Google</b>După ce cu câteva luni în urma Cyanogen uimea pe toată lumea refuzând sume uriașe din partea potențialilor cumpărători, inclusiv Google, astăzi ei anunță o nouă mutare interesantă. Aparent, creatorul unuia dintre cele mai apreciate ROM-uri...

După ce cu câteva luni în urma Cyanogen uimea pe toată lumea refuzând sume uriașe din partea potențialilor cumpărători, inclusiv Google, astăzi ei anunță o nouă mutare interesantă. Aparent, creatorul unuia dintre cele mai apreciate ROM-uri de pe piața pregătește propriul magazin de aplicații și dorește să nu mai depindă de Google.

Informația vine de la Kirt McMaster, CEO al Cyanogen Inc, care recent a ajuns în presă prin declarațiile sale despre "controlul tiranic al celor de la Google asupra lui Android". Același oficial e responsabil cu afirmația că "Cyanogen încearcă să ducă Android departe de Google", oricât de bizar ar suna acest lucru. Cyanogen vrea și mai multă deschidere pentru Android și mai multă libertate pentru platformă.

Cyanogen dorește ca partenerii hardware să își integreze serviciile și produsele fără probleme, direct atașate la core-ul experienței Android, fără opreliști din partea Google. McMaster a dat Google Now exemplu drept aplicație conectată la "miezul Android" într-un mod în care aplicațiile third party nu o pot face. Cyanogen își dorește să nu mai depindă de Google pe viitor și se vede drept adepta unui derivat din Android în 3-5 ani, fără jugul Androidului de la Google.

McMaster a declarat că în maxim 18 luni vom vedea și un magazin de aplicații Cyanogen. Credeți că se vor materializa ambițiile companiei sau va ceda presiunilor jucătorilor uriași de pe piață?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×