De ce iPhone 5 nu ar trebui să fie văzut ca o decepție?

3.927 ori
<b>De ce iPhone 5 nu ar trebui să fie văzut ca o decepție?</b>Văd numeroase reacții negative pe Twitter și Facebook cu legătura la produsul pe care Apple l-a adus aseară. iPhone 5 în comparație cu iPhone 4S este un upgrade major, cu mult mai mult decât trecerea de la iPhone 4 la iPhone 4S sau de la 3G la...

Văd numeroase reacții negative pe Twitter și Facebook cu legătura la produsul pe care Apple l-a adus aseară. iPhone 5 în comparație cu iPhone 4S este un upgrade major, cu mult mai mult decât trecerea de la iPhone 4 la iPhone 4S sau de la 3G la 3GS. Au făcut un pas înainte destul de serios și aș putea să anticipez că vânzările se vor ridica la cote înalte. iPhone 4S în aprilie - iunie s-a vândut în peste 25 de milioane de unități, deși concurența a fost acerbă cu zeci sau sute de telefoane Android de toate dimensiunile și specificațiile.

Haideți să trecem în revistă ce se reproșează în legătură cu iPhone 5 și de ce reacțiile sunt ușor exagerate.

1. iPhone 5 nu aduce un limbaj de design distinct de generațiile anterioare. Nici nu era nevoie. Vroiați un smartphone Apple cu spate din plastic sau din policarbonat ca telefoanele Nokia? L-au făcut din materiale premium: aluminiu și sticlă, subțire cu doar 7.6 mm grosime și doar 112 gr. Se va simți foarte ușor în mână, o adevărată plăcere să-l întorci pe toate fețele. Designul lui iPhone 4 / 4S a ajuns un fel de trademark pentru Apple, pentru lumea smartphone-urilor, nu avea rost ca Apple să renunțe la asta.

2. Display de doar 4 inch și o rezoluție care nu uimește. Sunt foarte multe persoane care nu acceptă să lucreze cu un smartphone pantagruelic în dimensiuni, până și 4.3 inch li se pare prea mult. Mi-aș dori să văd o fată cu un Galaxy Note II în mână, cât de bine va putea să opereze cu o singură mână sau și cu ambele mâini pe un device cu 5.5 inch în diagonală. 1136x640 pixeli reprezintă o rezoluție aflată în cosonanță cu vechiul retina display de 3.5 inch cu 960x640 pixeli. Aplicațiile vor fi mai ușor de optimizat și Apple nu are cum să nu ia asta în calcul când au peste 700.000 de aplicații în App Store.

Conținutul HD sau la 1080p se va vedea excelent pe display-ul de 4 inch cu format 16:9. S-a umblat la partea de touch și iPhone 5 ar trebui să ofere un răspuns excelent în contextul în care display-ul a fost redus cu 35% ca volum ocupat în asamblul tehnic, mă refer la grosimea sa și nu la suprafața display-ului care a crescut de la 3.5 inch la 4 inch.

3. Procesor dual-core Apple A6, nu s-a trecut pe arhitectura quad-core. Cred că la noul iPhone nu se vor cunoaște specificațiile hardware cu adevărat până nu apare la iFixit. Totuși, citeam că ar fi un dual-core ARM Cortex-A15. Ceva similar găsiți pe Snapdragon S4. Mi se pare suficient față de necesitățile unui smartphone. Degeaba ai quad-core pe telefon, dacă nici măcar aplicațiile de benchmark nu sunt optimizate pentru asta, dacă nu ai conținut care să necesite atâta putere de procesare. Plus că te alegi cu un consum de energie mult mai mare decât la un dual-core.
iPhone 5 reprezintă un pas înainte serios față de iPhone 4S cu un dual-core mult mai performant, un nou accelerator grafic și 1 GB memorie RAM. Se va simți sporul de performanță cel puțin la fel de mult ca la trecerea dintre iPhone 4 și 4S.

4. Cameră foto de doar 8 Megapixeli, concurența urcă la 12 - 13 Megapixeli. Un alt mit și anume acela al megapixelilor. Am întâlnit telefoane de 5 Megapixeli care fac fotografii mai bune decât cele de 8 Megapixeli. Să aglomerezi un număr mare de megapixeli pe un senzor așa de mic nu aduce rezultate deloc mai bun. Contează calitatea fotografiilor. Oricum atunci când le urci pe facebook, twitter, instagram se dă un resize automat. Aș pune pariu că iPhone 5 va face fotografii de calitate ca și iPhone 4 sau 4S la vremea lor.

5. Simplitate în sistemul de operare, software inutil, în Google Play găsești zeci / sute de aplicații care fac același lucru. Și atunci de ce nu avem servicii evoluate ca Siri by default pe telefoanele Android? Un utilizator obișnuit apreciază simplitatea, nu-și dorește un smartphone pe care să pună custom ROM, să-l rooteze. Un geek poate să aleagă Android pentru a experimenta fanteziile sale în ce privește software-ul de pe un smartphone. Apple mizează pe simplitate, nu dorește să dea bătăi de cap, își upgradează aplicațiile în mod constant.

Apropo, textul de mai sus este scris din perspectiva unui posesor de smartphone Android, nu am iPhone și nici nu o să-mi cumpăr în perioada imediat următoare, dar nu am cum să nu remarc viziunea lor care-i mult mai bine conturată decât la ce vedem în universul Android unde este o goană după display cât mai mare, procesoare quad-core de ultimă generație, camere foto de peste 12 Megapixeli, baterie de capacitate mare, dar fără să se gândească la optimizarea consumului de energie. Nimeni nu stă în loc și să gândească un telefon din perspectiva clientului, ce-și dorește acesta cu adevărat. Se caută diverse artificii de marketing și se declanșează o cursă nebună care are deja o victimă: HTC, sper să beneficieze de un impuls pozitiv din 19 septembrie.

Vă invit să discutăm cu argumente pro și contra vis-a-vis de noul smartphone Apple - iPhone 5.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×