Decupaj direct în display pentru camera seflie de pe smartphone? Un asemenea design au în minte cei de la Huawei

961 ori
<b>Decupaj direct în display pentru camera seflie de pe smartphone? Un asemenea design au în minte cei de la Huawei</b>Încetul cu încetul vom scăpa probabil și de cel mai criticat element de design care a fost adoptat de mulți producători din lumea smartphone, cel al decupajului din zona superioară a ecranului. În vreme ce unii producători precum Oppo și Vivo

Trendul anului 2018 în lumea smartphone a fost cu siguranță decupajul din zona superioară a ecranului, element numit și "breton" datorită amplasării sale. Deși încă există producători ce aduc telefoane pe piață cu un asemenea design doar de dragul trendului și fără vreun scop anume, avem speranțe că în 2019 acest breton va fi "tuns" de majoritatea giganților. Huawei are în plan o abordare nouă despre care aflăm mai multe astăzi.

Direct din partea publicației ETNews sosește astăzi un raport ce indică faptul că Huawei lucrează la un nou design, unul care ar avea menirea să crească raportul screen to body și să reducă decupajul de deasupra ecranului. Compania chineză va face asta prin înlocuirea cu un alt decupaj, unul realizat chiar în ecran și destinat doar camerei frontale pentru captura selfie.

În loc să integreze această cameră într-un breton, cei de la Huawei o vor implementa direct în ecran, urmând ca marginea de sus a panoului frontal să includă toți senzorii necesari. Chiar și așa nu pare că spațiul ocupat de ecran va crește foarte mult, nu la nivelul modelelor Vivo NEX și Oppo Find X care ne-au dezvăluit cum se poate ascunde camera frontală într-un mod inedit pentru a contribui la un raport screen to body cât mai mare.

Aparent Huawei ar urma să lanseze un telefon cu acest design în trimestrul 4 al acestui an, model cu diagonală de 6.39 inch care nu ar fi exclus să își facă apariția în gama Mate. Posibil ca furnizorul să fie BOE, companie de origine chineză despre care în luna mai chiar prezenta un astfel de ecran cu decupaj pentru camera selfie, informație despre care v-am povestit aici.

Mă aștept la un preț piperat pentru un așa device ținând cont de procesul de producție mai complicat al panoului de ecran cu pricina..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×