Digi Mobil obține viteze record în 4.5G alături de partenerul Huawei, dar continuă spre zona 5G cu Ericsson

1.995 ori
<b>Digi Mobil obține viteze record în 4.5G alături de partenerul Huawei, dar continuă spre zona 5G cu Ericsson</b>La doar câteva zile de la aflarea veștii că Digi Mobil colaborează cu Ericsson pentru modernizarea rețelei și pentru a aduce serviciile 5G către publicul român, iată că acum descoperim un alt parteneriat al companiei. Este vorba despre

Au trecut doar câteva zile de la aflarea veștii că Digi Mobil colaborează cu Ericsson la modernizarea rețelei mobile actuale și la pregătirea ei pentru 5G și iată că descoperim încă ceva inedit. RCS & RDS ne anunță printr-un comunicat de presă că alături de partenerul Huawei au obținut de curând în rețeaua mobilă o viteză uriașă de 1.5 Gbps la download - test realizat în laborator prin agregarea a 5 frecvențe și utilizarea unui terminal special.

Suntem informați că s-au folosit experimental 100 Mhz de spectru radio, modalitate prin care s-a ajuns la viteza record de transfer de 1.52 Gbps, iar utilizând doar 80 MHz din spectrul Digi Mobil s-au atins 1.2 Gbps. Au fost utilizate tehnologii 4.5G precum agregare de spectru de rang 5, modulație radio 256 QAM, respectiv 4x4 MIMO.

Inovarea este în firea noastră, a echipei Huawei; de acceea avem curajul și puterea de a susține  succesul industriei de telecomunicații din România. Vom continua colaborarea și vom aduce servicii noi în ajutorul românilor prin puterea tehnologiei pe care o producem.

Dispozitivul de test s-a bazat pe un chipset Huawei HiSilicon Hi1381 și mai sus puteți vedea și declarația lui Kevin Liu, CEO Huawei România. Vestea de astăzi ne bagă puțin în ceață, asta pentru că deși Digi Mobil va continua drumul către tehnologia 5G alături de Ericsson precum se anunța anterior, operatorul nu ezistă să colaboreze și cu Huawei în același timp.

Vorbim despre Huawei și Ericsson, două companii rivale în zona de echipamente telecom după cum știm mai toți. Am cerut o lămurire celor de la Digi Mobil raportată la această situație și rămâne să revenim aici cu un update!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×