Edward Snowden vă Îndeamnă să nu mai folosiți Facebook, Google și Dropbox pe cât posibil

2.184 ori
<b>Edward Snowden vă Îndeamnă să nu mai folosiți Facebook, Google și Dropbox pe cât posibil</b>Dacă e cineva care se pricepe la încălcarea intimității și scandaluri legate de interceptări ale serviciilor secrete din SUA, acela e Edward Snowden. în cadrul unei videoconferințe&nbsp; incluse în New Yorker Festival, Snowden a avut câteva...

Dacă e cineva care se pricepe la încălcarea intimității și scandaluri legate de interceptări ale serviciilor secrete din SUA, acela e Edward Snowden. în cadrul unei videoconferințe  incluse în New Yorker Festival, Snowden a avut câteva ponturi pentru cei care vor să își păstreze datele în siguranță și fără ca ochi scrutători să se uite peste ele.

Faimosul leakster a declarat că ar trebui să evităm Google, Facebook și Dropox pe cât posibil. El a cerut și o reforma de politicilor de guvernare și a afirmat că atitudinea "oricum nu am nimic de ascuns" a cetățenilor e păguboasa, deoarece anulează libertățile persoanei. Snowden a ținut să recomande și softuri criptate și a menționat că nu e indicat să folosim aplicații și servicii care nu au grijă de intimitatea utilizatorului.

Dropbox spre exemplu nu suportă criptare și a fost recomandată alternativa SpiderOak. Nu e prima oară când controversatul fugar din SUA atacă Dropbox, ei răspunzându-i cu luni în urmă și afirmând să protejează informațiile utilizatorilor. Facebook și Google au fost numite de către el servicii periculoase, deși am aflat si că securitatea lor s-a îmbunătățit in ultima vreme. și mesajele text fără criptare sunt un lucru rău și Snowden recomandă servicii ca RedPhone sau Silent Circle.

Ce părere aveți despre aceste afirmații? Paranoia, inevitabilitate sau pur și simplu nu ne pasă de drepturile noastre?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×