Facebook și Xiaomi au discutat cu privire la un posibil parteneriat, nimic nu e semnat inca

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 589 ori
<b>Facebook și Xiaomi au discutat cu privire la un posibil parteneriat, nimic nu e semnat inca</b>Aflăm de la Reuters că Mark Zuckerberg și CEO-ul Xiaomi, Lei Jun s-ar fi întâlnit pentru a discuta o posibilă investiție a Facebook în Xiaomi. Această întâlnire a avut loc înainte de strângerea de fonduri de 1.1 miliarde de dolari a firmei...

Aflăm de la Reuters că Mark Zuckerberg și CEO-ul Xiaomi, Lei Jun s-ar fi întâlnit pentru a discuta o posibilă investiție a Facebook în Xiaomi. Această întâlnire a avut loc înainte de strângerea de fonduri de 1.1 miliarde de dolari a firmei chineze de luna trecută, iar discuțiile dintre cei doi nu s-au materializat până la urmă.

întâlnirea a avut loc în cadrul unei cine private, organizată cu ocazia vizitei lui Zuckerberg la Beijing în octombrie. Cei doi CEO au analizat implicațiile comerciale și politice ale unui angajament luat de Facebook în China. De menționat faptul că autoritățile chineze au interzis Facebook din 2009, dar și faptul că Xiaomi este evaluată la 45 de miliarde de dolari.

Pe măsură ce industria tech chineză se maturizează, va exista loc și de cooperare cu firmele americane și de investiții. Investiția Facebook nu ar fi fost neapărat o chestiune de flux de bani, ci de popularitate la nivel internațional, crescând cota celor de la Xiaomi. De asemenea și gigantul motoarelor de căutare are aspirația de a se extinde pe cât posibil în China, prin intermediul unor parteneri.

Problema CEO-ului Xiaomi e că ar putea avea parte de represalii politice dacă va colabora cu Facebook și ar putea pierde susținerea statului. în plus, colaborarea cu Facebook ar putea pune în pericol parteneriatul cu Google. Apropierea Facebook de China a inclus chiar și o abordare personală a lui Zuckerberg, care a ținut un discurs în mandarină la o universitate chineză, iar fondatorul Facebook e cunoscut și pentru că are o soție cu origini chineze.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×