Butoanele software de navigare dispar de pe Google Pixel 3; Interacțiune doar prin gesturi

1.195 ori
<b>Butoanele software de navigare dispar de pe Google Pixel 3; Interacțiune doar prin gesturi</b>Ieri seară pe neașteptate cei de la Google au lansat versiunea finală Android 9.0, fiind dezvăluit și numele de desert pe care acest release îl poartă. Este vorba despre Pie, "plăcintă" pe care în următoarele luni producătorii din lumea Android

Pe neașteptate ieri seară cei de la Google au anunțat lansarea versiunii finale Android 9.0, fiind dezvăluită pe această cale și denumirea de desert pe care release-ul o poartă și anume "Pie". Printre noutățile aduse de către această versiune OS avem printre altele și gesturile de navigare pe care utilizatorii le pot activa din meniul de setări, sau alege să meargă în continuare pe cele 3 butoane software clasice de jos.

Android P

Dacă pe restul device-urilor se oferă această posibilitate de alegere, în cazul viitoarelor smartphone-uri Pixel 3 și Pixel 3 XL vom avea la dispoziție doar gesturi de navigare. Informația a ieșit la iveală prin intermediul unui interviu luat lui EK Chung (Manager UX Google Android & Pixel) de către cei de la Android Central, acesta dezvăluind că gesturile vor fi singura opțiune de control navigațional pe noile terminale.

Aflăm că Google a decis să renunțe la butonul de multitasking ca urmare a studiilor făcute ce arătau că foarte puțini îl folosesc în mod regulat. De asemenea, pe seama unor teste realizate cu noul sistem de control prin gesturi, consumatorii obișnuiți au fost plăcut impresionați de noutate și de capabilitatea de a trece de la o aplicație la ala printr-un simplu gest de slide.

Ne mai este dezvăluit că doar butonul de back își va mai face apariția uneori pe ecran, doar atunci când este nevoie de prezența sa neapărat. Important de știut este faptul că ceilalți producători din lumea Android ar putea implementa gesturi într-un mod mai diferit sau chiar continua rețeta clasică cu butoane la baza ecranului. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×