Iată cum arată gesturile de navigare din One UI/Android Pie pe Galaxy S9

1.837 ori
<b>Iată cum arată gesturile de navigare din One UI/Android Pie pe Galaxy S9</b>Noua interfață One UI pe care terminalele Samsung o vor aduce odată cu actualizarea la Android Pie va include și gesturi de navigare. Astăzi pe seama unei capturi de ecran putem vedea cum arată și funcționează aceste gesturi prin care

După cum ştiţi în ultimele 2 săptămâni a început programul beta pentru One UI/Android Pie pe Samsung Galaxy S9 şi am avut aici un articol în care vă informăm cum puteţi să instalaţi cel mai nou software pe terminale, cu workaround-uri de la XDA. Azi aflăm ceva detalii despre navigarea din One UI pe terminalele Samsung compatibile.

One UI

Samsung a renunţat de ceva vreme la butoanele capacitive, trecând la cele virtuale, afişate pe ecran. Următorul pas este de a trece la gesturi de navigare, după model Android Pie, inspirat de la iPhone X. La ora actuală pe Android Nougat şi Oreo, utilizatorii de telefoane Samsung pot ascunde temporar butoanele de navigare folosind un buton extra lângă cele Back, Home şi Recents.

Acum această opţiune este înlocuită de Full Screen Gestures. E vorba despre swipe-uri în sus din zona inferioară a ecranului, cu rol de funcţie Back, de Home sau Recents. Practic facem swipe în zonele în care s-ar fi aflat butoanele virtuale, dacă bara lor nu era ascunsă. Putem avea şi indicii legate de butoanele care ar fi fost acolo, aşa cum arată secţiunea "Gesture Hints".

Practic sunteţi ghidaţi pentru a face swipe pentru Home, Back şi Recents. Se poate schimba şi ordinea butoanelor virtuale, dacă doriţi. Cine rulează deja Android Pie beta pe Galaxy S9, găseşte aceste opţiuni în zona Display/Navigation Bar din Setări. Partea bună cu această abordare e că vom câştiga mai mult loc pe ecran şi că nu ne complicăm cu un swipe în formă de "L" pentru multitasking.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×