Android 9 este Android Pie; Denumirea devine oficială şi ne pregătim de lansarea versiunii finale

2.820 ori
<b>Android 9 este Android Pie; Denumirea devine oficială şi ne pregătim de lansarea versiunii finale</b>După o bună perioadă de speculaţii, azi am avut parte de anunţul pentru denumirea oficială a lui Android 9.0 aka Android P: Android Pie. Evan Blass specula de săptămâna trecută că vom vedea un anunţ de nume de cod în această lună, probabil pe 20 august.

După o bună perioadă de speculaţii, azi am avut parte de anunţul pentru denumirea oficială a lui Android 9.0 aka Android P: Android Pie. Evan Blass specula de săptămâna trecută că vom vedea un anunţ de nume de cod în această lună, probabil pe 20 august. Iată că s-a întâmplat mai devreme.

Android P Developer Preview e disponibil de ceva vreme şi a putut fi instalat pe terminale produse de OnePlus, Essential, evident şi modele Pixel şi alte câteva terminale Android. Până acum tot circulau nume de cod precum Android Pecan, Android Pistachio sau Pineapple. Android Pie e totuşi alesul şi are sens, pentru ca să fim serioşi, cui nu îi place plăcinta? Google rămâne consecventă cu saltul de versiuni şi trece de la 8.0 la 9.0 şi nu la vreun 8.2 sau 8.3 cum am văzut la Jelly Bean.

Developer Preview 5 e cel mai nou releaseAndroid Pie şi acum ne gândim că de fapt scăparea lui Evan Blass înseamnă că vedem o lansare pe 20 august. Android 9.0 Pie aduce un sistem de navigare bazat pe gesturi swipe în stilul celor de pe iPhone X, avem şi Adaptive Battery şi App Actions predictive pentru aplicaţiile preinstalate.

Android 9 este Android Pie; Denumirea devine oficială şi ne pregătim de lansarea versiunii finale

Deocamdată din Developer Preview lipseşte funcţia Digital Wellbeing, care a primit teasere la Google I/O 2018 şi care include un Android Dashboard, App Timer, Wind Down şi DND Mode. E practic o aplicaţie care monitorizează cât stai pe telefon, cât timp petreci în anumite aplicaţii, îţi oferă avertizări că stai prea mult pe Facebook şi îţi pune pe pauză uneori aplicaţiile încât să nu exagerezi.

Concluzia e că rămânem la Android Pie şi lucrurile devin cu adevărat complicate în 2019, când trebuie să ne gândim la un desert cu nume cu "Q". Aşteptăm acum și roboţelul pe peluza Google. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×