Final de carieră pentru Kazuo Hirai, CEO-ul Sony părăsește compania japoneză după 35 ani de activitate

1.154 ori
<b>Final de carieră pentru Kazuo Hirai, CEO-ul Sony părăsește compania japoneză după 35 ani de activitate</b>Pe lângă veștile referitoare la fuziunea departamentelor TV, Camera, Audio și Xperia într-un singur segment numit "Electronics Products and Solutions", Sony mai aduce o veste publicului astăzi și anume retragerea lui Kazuo Hirai

Pe lângă veștile referitoare la fuziunea departamentelor TV, Camera, Audio și Xperia într-un singur segment numit "Electronics Products and Solutions", Sony mai aduce o veste publicului astăzi și anume retragerea lui Kazuo Hirai din companie. Acesta are un istoric de 35 ani în cadrul firmei japoneze și este cunoscut pentru rolul său de CEO obținut în 2012 și păstrat până în luna aprilie a anului trecut.

Atunci Hirai împreună cu CFO-ul Kenichiro Yoshida au reușit să îndrepte Sony pe calea cea bună, de la o afacere cu pierderi serioase la una profitabilă, asta grație politicii "One Sony". Aceasta presupunea reducerea diviziilor mai puțin performante precum Mobile și concentrarea mai profundă asupra produselor populare, un exemplu fiind segmentul PlayStation. 

Pe parcursul anului trecut am avut și tranziția lui Yoshida către poziția de CEO, în vreme ce Hirai a devenit chairman al consiliului. Acum însă Hirai decide să părăsească definitiv compania japoneză. Acesta va rămâne totuși "consilier senior" pentru Sony. Mai jos aveți și declarația de pensionare a lui Hirai:

Încă de când am cedat postul de CEO Sony lui Yoshida în aprilie anul trecut, în calitate de președinte al companiei am avut șansa de a asigura o tranziție lină și a oferi suport conducerii Sony. Sunt încrezător că toată lumea de la Sony este pe deplin aliniată sub conducerea puternică a lui Yoshida și gata să construiască un viitor mai bun pentru Sony. Ca atare, am decis să plec de la Sony, care a fost parte din viața mea pentru ultimii 35 ani. Aș dori să mulțumesc tuturor angajaților și celor care m-au susținut pe parcursul acestei călătorii. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×