Flash 10, in varianta mobila va suporta multi-touch si accelerometre

1.839 ori

CTO-ul Adobe, Kevin Lynch a anuntat ieri in cadrul unui eveniment destinat analistilor ca versiunea full a tehnologiei Flash pentru platforme mobile va suporta multi-touch si accelerometre. Este vorba de Flash 10, care va fi disponibil sub forma de beta...

CTO-ul Adobe, Kevin Lynch a anuntat ieri in cadrul unui eveniment destinat analistilor ca versiunea full a tehnologiei Flash pentru platforme mobile va suporta multi-touch si accelerometre. Este vorba de Flash 10, care va fi disponibil sub forma de beta pana la finalul anului, pe majoritatea smartphone-urilor.

Adobe Flash 10

Pentru a implementa noua tehnologia pe handseturi, va fi nevoie ca acestea sa includa procesoare mai puternice, astfel ca Adobe a oferit deja codul lui Flash Player 10 partenerilor sai, ARM, Broadcom, Nvidia, Intel, Qualcomm si Texas Instruments. Evenimentul mentionat mai sus a inclus si o prezentare a lui Flash 10 pe un smartphone, in mod surprinzator doar unul Android, oficialul Adobe avand grija sa mentioneze ca tehnologia va fi suportata si pe Windows Mobile, Symbian si Palm Pre.

BlackBerry si Apple iPhone nu s-au aflat pe lista, in cazul ultimului terminal fiind inca o data vorba de "alegerea celor de la Cupertino". Analistii afirma ca noua tehnologie va fi cruciala in succesul lui Chrome OS, dezvoltat de Google, dar si in "decaderea" lui Apple App Store. Astfel, daca o aplicatie Flash de pe un site interactioneaza cu accelerometrul smartphone-ului si ecranul sau multi-touch, utilizatorul nu va mai avea nevoie sa cheltuiasca bani pe o aplicatie din App Store.

Flash 10, in varianta mobila va necesita un procesor ARM11 sau Cortex A pentru a rula fara probleme. Intre timp, Adobe continua sa ofere publicului Flash Lite, versiunea mobila a playerului Flash, care suporta video-uri .FLV si formaturi grafice vectoriale .SWF.

[Via: Gsmdome.com]

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×