Fondatorul Xiaomi, Lei Jun a câștigat în 2018 aproape la fel de mult cât firma pe care o conduce; Alege să doneze banii primiți

1.359 ori
<b>Fondatorul Xiaomi, Lei Jun a câștigat în 2018 aproape la fel de mult cât firma pe care o conduce; Alege să doneze banii primiți</b>Printre miliardarii de origine chineză îl avem și pe Lei Jun, acesta fiind fondatorul și totodată actualul CEO al gigantului Xiaomi - firmă despre care am aflat de curând faptul că nu se bazează pe hardware pentru a face bani

Printre miliardarii de origine chineză îl avem și pe Lei Jun, acesta fiind fondatorul și totodată actualul CEO al gigantului Xiaomi - firmă despre care am aflat de curând faptul că nu se bazează pe hardware pentru a face bani, ci mai mult pe servicii. Astăzi descoperim că anul trecut Lei Jun a câștigat aproape la fel de mult cât întreg profitul înregistrat de către compania pe care o conduce.

Este vorba despre o recompensă oferită o singură dată pe parcursul activității și care constă în cazul de față în 636.6 milioane acțiuni din clasa-B ce sunt evaluate la aproximativ 956 milioane de dolari. Suma este apropiată de profitul net înregistrat de către Xiaomi în 2018 și anume 1.3 miliarde de dolari, iar potrivit CEO-ului toți acești bani vor fi donați către caritate. 

Suntem informați că această recompensă primită de către Lei Jun vine ca urmare a celor 8 ani de devotament către companie. Lei Jun a decis să nu vândă acțiunile timp de un an de la primire, dar are în plan să doneze banii obținuți de pe vânzarea acestora. Nu știm dacă aceasta este dorința sa personală, sau dacă a fost obligat de către Partidul Comunist să facă asta, ținând cont de implicările miliardarului.

În altă ordine de idei vă reamintim despre editorialul-retrospectivă pe care vi l-am oferit ca urmare a aniversării de 9 ani Xiaomi și despre faptul că în această săptămână va debuta un magazin Mi Store în Mega Mall, București. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×