Samsung brevetează un nou smartphone pliabil; Are un singur display și păstrează formatul de clapetă

949 ori
<b>Samsung brevetează un nou smartphone pliabil; Are un singur display și păstrează formatul de clapetă</b>În cadrul unui eveniment marca Samsung organizat săptămâna trecută am văzut prezentat sub formă de prototip primul smartphone pliabil al sud-coreenilor, terminal bazat pe un ecran intitulat Infinity Flex Display. Acum descoperim că

La câteva zile distanță de la momentul în care Samsung prezenta pe scena din cadrul conferinței SDC 2018 prototipul primului smartphone pliabil din portofoliu descoperim și brevetul asociat formatului acestui device. Aflăm pentru început faptul că brevetul de față a fost aprobat chiar în ultimele zile și că se face referire la mai multe tipuri de terminale care ar putea adopta acest format pe viitor.

Brevet SAMSUNG

Samsung vrea să utilizeze formatul atât în zona smartphone, dar și în cea de computere, e-book reader, dar și de PMP (player multimedia portabil). Sunt menționate și posibile terminale din zona medicală care să adopte un format similar, dar pentru moment noi ne îndreptăm atenția către domeniul smartphone.

Brevet SAMSUNG

Brevet SAMSUNG

Din câte puteți vedea aici, schițele extrase din documentul cu pricina descriu un terminal similar ca formă celui pe care l-am văzut prezentat săptămâna trecută, unul care se închide fix precum o carte. Spre deosebire de prototip totuși, în cazul de față avem un singur display pliabil și nu un sistem compus din ecran pliabil la interior și ecran secundar la exterior. 

Brevet SAMSUNG

Este o abordare în stilul lui ZTE Axon M, doar că aici există un ecran neîntrerupt care se pliază la mijloc și care poate funcționa atât deschis în întregime, cât și pe jumătate. Ne sunt prezentate și elementele de conectivitate precum portul de încărcare de la bază, dar și jack-ul audio de 3.5 mm.

Brevet SAMSUNG

De asemenea, pe acest device sunt remarcate și butoanele fizice de volum, respectiv cel power/unlock. Abordarea de aici este mai interesantă decât cea văzută acum câteva zile unde aveam parte de un ecran secundar frontal foarte îngust, asta pe lângă display-ul pliabil de la interior. Rămâne de văzut totuși ce abordare va folosi Samsung în 2019 când ar trebui să debuteze o versiune comercială a telefonului pliabil!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×