Fostul designer şef de la Apple, angajat la Huawei părăseşte firma chineză după mai puţin de 2 ani

2.970 ori
<b>Fostul designer şef de la Apple, angajat la Huawei părăseşte firma chineză după mai puţin de 2 ani</b>Deși atunci când ne gândim la departamentul design din cadrul Apple, ne gândim direct la Jony Ive, exista în trecut și un alt nume la fel de important. Este vorba despre Abigail Brody care a părăsit totuși firma din Cupertino acum 2 ani când alegea să

Atunci când ne gândim la designurile de la Apple ne vine în minte Jony Ive, deşi el a urcat mult în organigramă şi nu se mai ocupă chiar de toate schiţele şi proiectele Apple. Un nume important în zona de design a fost Abigail Brody, designer şef la Apple, dar aceasta a părăsit compania pentru Huawei. Acum aflăm că Abigail a plecat şi de la Huawei după mai puţin de 2 ani.

Pentru a evita confuziile, trebuie spus că Abigail era designer la nivel de "user experience" şi nu se ocupa de look-ul terminalelor. Am putea spune că similaritatea dintre EMUI şi iOS nu e o coincidenţă, având în vedere cine a fost la cârma zonei UX Huawei în ultima vreme. Fosta angajată Apple se alătura Huawei în septembrie 2015, ocupându-se de rebranding-ul şi noul design al experienţei utilizatorilor până în luna mai a acestui an.
 
Într-o postare pe blogul personal, Abigal Brody scrie că după ce a lucrat pentru mari companii o perioadă îndelungată este gata să se axeze pe proiecte proprii. Va porni un startup, care are numele de cod Abalone. Scopul este de a construi "cea mai creativă platformă software integrată din lume". Chiar dacă nu avem motive legate de plecarea de la Huawei, surse afirma că designerul nu s-a înţeles cu echipa de la Shenzhen. 

În portofoliul său se află şi colaborări cu eBay şi PayPal din postura de vicepreşedinte pe design global. Rămâne de văzut în ce direcţie o va apuca Emotion UI în perioada următoare, mai ales că varianta 5.1 nu arată rău deloc.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×