Fujitsu îşi vinde segmentul producător de telefoane mobile; Japonia tot pierde jucători pe piaţa telecom

Autor:  | Publicat în:  Fujitsu 1.166 ori
<b>Fujitsu îşi vinde segmentul producător de telefoane mobile; Japonia tot pierde jucători pe piaţa telecom</b>Tocmai din Japonia vine astăzi o veste nu tocmai fericită, aceea că Fujitsu își va vinde segmentul producător de telefoane mobile, asta în situația în care multe dintre terminalele oferite de operatori în această țară sunt semnate de nimeni altul

Prezenţa companiilor japoneze pe piaţa smartphone scade tot mai mult, după ce Sharp nu a reuşit să spargă segmentul cu vreun terminal hit, iar Sony nu are o cotă destul de mare încât să intre în top 10. Acum şi Fujitsu e gata să arunce prosopul şi s-ar afla în discuţii pentru a-şi vinde segmentul producător de smartphone-uri.

Fujitsu se află în discuţii cu fondul de investiţii Polaris Capital Group. Dacă se concretizează această tranzacţie, atunci ar rămâne pe piaţă doar 3 producători niponi de telefoane: Sony, Sharp şi Kyocera. Tranzacţia implică o preluare a acţiunilor majoritare Fujitsu Mobile de către Polaris Capital, cu o evaluare undeva între 365 de milioane de dolari şi 456 de milioane.

Nu se ştie totuşi care va fi cota adoptată până la urmă, negocierile continuând şi în aceste zile. Publicaţiile din Japonia scriu că o înţelegere va fi totuşi perfectată până la final de lună. Polaris are de gând să listeze la bursă filiala în câţiva ani şi ar putea-o readuce pe linia de plutire. În anul 2000 existau peste 10 producători de telefoane japonezi, pe lista aflându-se şi NEC şi Toshiba, care au renunţat la business de ceva vreme.

În 2017 Lenovo Group cumpăra pachetul de acţiuni majoritar la segmentul PC Fujitsu, pentru 269 milioane de dolari. Se pare că asistăm la o dezmembrare a companiei fondate în 1935 şi respectate pe piaţa telecomunicaţiilor, IT, hardware şi software.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×