Noile brevete Microsoft ne arată de ce telefoanele pliabile sunt „următorul mare trend”

1.442 ori
<b>Noile brevete Microsoft ne arată de ce telefoanele pliabile sunt „următorul mare trend”</b>S-a îndesit tot mai mult brevetele Microsoft care fac referire la Surface Phone şi la terminale pliabile, cu două ecrane şi care devin din smartphone tableta şi viceversa. Formatul dual display a fost pus în aplicare în 2017 prin modele ca ZTE Axon M..

S-a îndesit tot mai mult brevetele Microsoft care fac referire la Surface Phone şi la terminale pliabile, cu două ecrane şi care devin din smartphone tabletă şi viceversa. Formatul dual display a fost pus în aplicare în 2017 prin modele ca ZTE Axon M, iar la anul vom vedea şi Galaxy X şi Surface Phone cu această abordare. Să vedem totuşi ce spun brevetele noi de la Microsoft despre noul format.

În viziunea Microsoft, conceptul e următorul: telefoanele au devenit pur şi simplu prea mari şi totuşi insuficiente pentru nevoile utilizatorilor la nivel de ecran, dar în acelaşi timp lumea e deschisă la inovaţie şi eventual şi la ecrane duale. Intră în scenă aici terminalele pliabile, cu ecrane duale şi care încap în buzunar. Acesta ar fi progresul natural al telefoanelor şi direcţia în care se merge.

Iată menţiunile oficiale Microsoft din brevet:

Împreună cu aceste capacităţi îmbunătăţite a venit o cerere pentru ecrane mai mari, pentru a oferi o experienţă mai bogată. Ecranele de telefoane mobile au crescut în dimensiuni, până la punctul în care ocupa aproape toate suprafaţa de vizualizare a terminalului. O creştere ulterioară a dimensiunii ecranului ar însemna o creştere în dimensiune a telefonului. Asta nu e de dorit, de vreme ce utilizatorul vrea un telefon care să se simtă comod în mână, buzunar de cămaşa sau pantaloni.

Ca urmare, terminalele cu ecrane duale devin populare. În cazul unui terminal dual display, telefonul sau tableta poate include o poziţie deschisă, extinsă, în care ambele crane sunt aplatizate încât să pară că e vorba de un singur ecran. Într-o poziţie închisă, condensată, ambele ecrane sunt poziţionate față în faţă, pentru a le proteja.

În poziţia complet deschisă, ecranele stau spate în spate, şi poate fi vizualizat câte unul pe rând.

Aceleaşi documente menţionează şi că balamalele dintre ecrane sunt problematice, ieşind în relief din device atunci când se schimbă poziţia. Pe măsură ce terminalele devin tot mai subţiri, balamalele trebuie să se adapteze. Un astfel de mecanism nu trebuie să fie nici prea strâns şi rigid, pentru a nu împiedica flexarea terminalului şi nici prea slăbit, pentru a nu da senzaţia de fragilitate. Aflaţi mai multe de aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×