Fujitsu vrea să facă trecerea la recepţia în Terahertzi pe telefoanele mobile cu antene speciale; Vitezele de transfer ajung la 2 Gbps!

1.029 ori
<b>Fujitsu vrea să facă trecerea la recepţia în Terahertzi pe telefoanele mobile cu antene speciale; Vitezele de transfer ajung la 2 Gbps!</b>&Icirc;n vreme ce testele tehnologiei 5G &icirc;ncă au loc &icirc;n laboratoare, Fujitsu se mişcă mai rapid de at&acirc;t şi propune integrarea unor antene speciale pe terminalele mobile, care să le permită să opereze la nivel de terahertzi şi nu...

În vreme ce testele tehnologiei 5G încă au loc în laboratoare, Fujitsu se mişcă mai rapid de atât şi propune integrarea unor antene speciale pe terminalele mobile, care să le permită să opereze la nivel de terahertzi şi nu doar de gigahertzi.

Fujitsu a realizat un modul de frecvenţă de 300 GHz, în condiţiile în care smartphone-urile actuale operează între 0.8 şi 2.5 GHz. Viteza maximă de download atinsă cu acest modul este de 2 Gbps, ceea ce înseamnă că accesul la conţinuturi 4K sau 8K se poate face instant. Inovaţia nu e atât accesarea unor astfel de benzi, cât faptul că modulul e destul de mic să fie integrat pe un telefon mobil.

Problema cu această tehnologie e că se află la început şi semnalul e uşor de pierdut. De aceea modulul trebuie să mai includă încă o antenă de bridging, plus un receiver special, ceea ce ar face întregul sistem mult prea mare pentru un telefon mobil sau o tabletă. Şi totuşi sistemul Fujitsu încape într-un modul de doar 0.75 centimetri cubi, destul de mic încât să fie integrat pe un smartphone.

Va fi realizat un test la anul şi o lansare comercială în 2020, la Olimpiada din Tokyo, se pare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×