Sony cumpără producătorul de senzori 3D SoftKinetic şi integrează în portofoliu noi tehnologii de recunoaştere a gesturilor (Video)

773 ori
<b>Sony cumpără producătorul de senzori 3D SoftKinetic şi integrează în portofoliu noi tehnologii de recunoaştere a gesturilor (Video)</b>Sony a mai făcut un pas spre sistemele de gaming bazate pe control prin gesturi şi realitate virtuală, cumpăr&acirc;nd compania belgiană SoftKinetic. Firma se ocupă cu producţia de senzori 3D, care permit detectarea gesturilor şi analiză...

Sony a mai făcut un pas spre sistemele de gaming bazate pe control prin gesturi şi realitate virtuală, cumpărând compania belgiană SoftKinetic. Firma se ocupă cu producţia de senzori 3D, care permit detectarea gesturilor şi analiză completă a corpului uman şi mişcărilor sale.

Sistemele SoftKinetic implică o serie de camere care capturează imagini în adâncime folosind senzori CMOS. Nu a fost dezvăluit preţul achiziţiei, iar Sony afirma că impactul acestei mutări nu se va simţi asupra rezultatelor sale financiare pe anul fiscal încheiat pe 31 martie 2016. Cu doar câteva săptămâni în urma Sony anunţa platformă sa de realitate virtuală pentru PlayStation, fostul Project Morpheus.

În plus, ştim că Sony are în dezvoltare şi o pereche de ochelari augmented reality, cunoscuţi provizoriu ca SmartEyeglass. Competiţia în segmentul AR/VR e acerbă, cu nume mari ca Oculus şi Samsung sau HTC lansând headseturi tot mai slim, arătoase şi puternice. E interesant că dacă ne luăm după clipul de mai jos, senzorii SoftKinetic sunt folosiţi şi pentru a recunoaşte fata utilizatorului, atât la volan, cât şi la intrarea în locuinţă, pentru a deschide uşa.

SoftKinetic a fost fondată în 2007 şi a mai colaborat cu Sony pentru a implementa recunoaşterea gesturilor 3D pe jocurile de pe PS4.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×