Gartner declară că Windows Phone va fi pe locul 2 În 2015

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.388 ori
<b>Gartner declară că Windows Phone va fi pe locul 2 În 2015</b>Windows Phone este sistemul de operare mobil pe care Microsoft mizează foarte mult. A fost lansat în 2010, dar telefoanele cu WP7 nu s-au vândut deloc bine. Până și Samsung cu Bada stă mai bine. Totuși, un studiu Gartner susține că în 2015 -...

Windows Phone este sistemul de operare mobil pe care Microsoft mizează foarte mult. A fost lansat în 2010, dar telefoanele cu WP7 nu s-au vândut deloc bine. Până și Samsung cu Bada stă mai bine. Totuși, un studiu Gartner susține că în 2015 - Windows Phone va avea aproximativ 20% din piață și astfel va depăși iOS de la Apple.

în opinia Gartner pe primul loc s-ar afla Android cu 49% din piața smartphone-urilor urmat de Windows Phone cu 19.5%, iOS cu doar 17%. Un studiu de la Pyramid Research spune că din 2013, Windows Phone va depăși și Android. Asta-i chiar o mare minune dacă se va și realiza.

Niciunul dintre studiile de mai sus nu mi se pare relevant și îmi amintesc de sondajele electorale efectuate pe plan local în apropierea alegerilor și fiecare dintre ele dădea victorios candidatul al cărui partid a plătit firma ce a efectuat scrutinul ad-hoc. Presupun că Microsoft nu se dedă la așa ceva și Gartner nu s-ar compromie iremediabil.

Android va crește și asta este evident. Va ajunge pe primul loc. iOS va avea un trend ascendent și își va consolida locul doi. Mai ales dacă vor lansa două telefoane în curând. Se vorbește mereu de iPhone 4S și iPhone 5.

Microsoft joacă o carte mare prin intermediul telefoanelor Nokia cu Windows Phone 7. Au pregătit Windows Phone 7 Tango spre a rula pe telefoane ieftine cu hardware mai slab. Android și WP7 pot puncta în zona telefoanelor de buget. Până în 2015 majoritatea telefoanelor vor fi smart - adică cu sistem de operare și deocamdată Apple nu are un handset în zona respectivă și nici nu cred că se vor grăbi cu unul.

Până în 2015 și Samsung, LG sau HTC vor face experiențe în ce privește un o. s. mobil. Totuși, WP7 va prinde greu. Este un sistem de operare nou și interfața pe care o aduce este diferită. Majoritatea celor cu care vorbesc spun că nu le place dispunerea atipică.

Cele mai recente telefoane cu WP7 au fost aduse de HTC - HTC Radar și Titan. Rulează Windows Phone Mango.

Are vreo șansă Windows Phone 7 în fața Android și iOS?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×