Generația a 2-a de procesoare LG NUCLUN este în dezvoltare; aparent performanțele sale vor fi superioare lui Exynos 7420

Autor:  | Publicat în:  LG 1.268 ori
<b>Generația a 2-a de procesoare LG NUCLUN este în dezvoltare; aparent performanțele sale vor fi superioare lui Exynos 7420</b>&Icirc;n ultima vreme vedem din ce &icirc;n ce mai mulți producători de pe piața tech ce decid să-și creeze propriile chip-uri pentru telefoanele comercializate. Pe acest segment a &icirc;nceput de cur&acirc;nd să activeze și LG, producător...

În ultima vreme vedem din ce în ce mai mulți producători de pe piața tech ce decid să-și creeze propriile chip-uri pentru telefoanele comercializate. Pe acest segment a început de curând să activeze și LG, producător sud-coreean ce în luna octombrie a anului trecut dezvăluia chip-ul Nuclun.

La aproximativ un an de la debutul acestui chip nu tocmai performant, aflăm astăzi că LG pregătește lansarea lui NUCLUN 2, procesor ce se va bate de la egal la egal cu Exynos-ul 7420 al celor de la Samsung.

Prin intermediul presei chineze ni se dezvăluie câteva cifre și specificații tehnice ale sale. NUCLUN 2 va fi dezvoltat pe arhitectura 16nm TSMC și va opta pentru o configurație octa-core compusă din 4 nuclee Cortex-A72 de 2.1 GHz și alte 4 nuclee Cortex-A53 ce sunt tactate la 1.5 GHz.

Potrivit graficului de mai sus, NUCLUN 2 obține un scor de 1796 în cadrul testului single-core din Geekbench, respectiv 5392 puncte la testul multi-core, cifre superioare rezultatelor oferite de către Exynos 7420 (single-core - 1486 / multi-core - 4970). Totuși, din câte se poate observa, aceste rezultate nu sunt cele oficiale.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×