Google actualizează funcţiile lui Pixel Visual Core, pentru capturi Instagram, Snapchat şi WhatsApp

1.213 ori
<b>Google actualizează funcţiile lui Pixel Visual Core, pentru capturi Instagram, Snapchat şi WhatsApp</b>Un lucru pe care l-am aflat odată cu lansarea smartphone-urilor Pixel 2 și Pixel 2 XL a fost acela că telefoanele vin la pachet cu un procesor special de imagine numit Pixel Visual Core. Acesta a fost activat de curând, iar de astăzi intră în funcțiune

Google a lansat odată cu telefoanele Pixel un procesor de imagine cunoscut ca Pixel Visual Core. Azi aflăm că acesta a fost actualizat, pentru a îşi folosi capabilităţile şi la aplicaţii precum Instagram, Snapchat şi WhatsApp. În prima fază aplicaţia Camera oficială era singura care beneficia de funcţiile lui Visual Core. Acest chip folosit pentru procesarea imaginii a debutat pe Pixel 2 şi Pixel 2 XL, iar odată cu sosirea lui Android 8.1 vine şi actualizarea sa. Visual Core e acum operaţional în orice aplicaţie care implică şi camera şi care pune la treabă API-urile Google relevante.

Asta înseamnă că fotografiile de pe Instagram şi celebrele Snapchat vor arăta mai bine (contrast, expunere, claritate) şi vor avea o viteză de procesare crescută. Cei care au folosit procesarea vizuală activată pe telefoanele Google nu au descoperit modificări chiar radicale ale calităţii de captură, dar Google ține să sublinieze că în situaţiile low light sau în condiţii mai dificile de captură veţi observa diferenţe subtile.

Pixel Core

(Fără Visual Core)

Pixel Core

(Cu Visual Core)

Google mai afirmă şi că permite ca alte companii să îi ruleze algoritmul proprietar HDR+. În prima mostră de mai sus avem o comparaţie între două cadre, cu şi fără aportul acelui chip. Observăm extra detaliile care apar acum, faţă de fotografia originală şi evident contrastul şi iluminarea mai bună. Pe de altă parte atunci când ne uităm la fotografia numărul 2 cu acel peisaj la apus, Google și algoritmii săi reglează prea bine umbrele şi culorile şi renunţă la celebrul efect "Golden Hour", dând o senzaţie de artificialitate imaginii. Practic plusuri și minusuri la Visual Core.

Pixel Visual Core

Fără Visual Core

Pixel Visual Core

Cu Visual Core

Avantajele lui HDR+ au ajuns pe aplicaţiile de socializare. Google e la primul experiment de gen şi acesta e primul său chipset. Lucrurile ar trebui să devină interesante în următorul an, mai ales că Pixel 2 a fost deja considerat cel mai bun telefon la fotografiere şi filmare din 2017, de către DxOMark cel puţin.

Iată cum activați CIP-ul:

Activare Cip foto Google Pixel

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×