Modelele iPhone din 2018 ar putea folosi modemuri Intel în exclusivitate, lăsând Qualcomm pe tuşă

790 ori
<b>Modelele iPhone din 2018 ar putea folosi modemuri Intel în exclusivitate, lăsând Qualcomm pe tuşă</b>Conform unor zvonuri sosite online, se pare că Apple va utiliza în exclusivitate doar modemuri Intel pe modelele iPhone din acest an, renunțând astfel complet la soluțiile Qualcomm. Decizia a fost luată cel mai probabil după ce americanii s-au

Chiar dacă Qualcomm a atras de partea sa recent marii producători de telefoane din China şi a semnat şi un contract cu Samsung, peştele cel mare, Apple tot nu vrea să cedeze. Aparent firma din Cupertino ar fi ales să colaboreze cu Intel pentru furnizarea de modemuri pentru modelele iPhone din 2018.

Informaţia vine de la celebrul analist KGI Ming-Chi Kuo, care afirmă că următoarele terminale Apple vor avea modemuri celulare Intel. Fie este o scăpare intenţionată a celor la Apple pentru a negocia sume mai bune cu Qualcomm, fie este o informaţie reală. Apple s-a bazat multă vreme pe modemurile Qualcomm, dar tensiunile din ultimul an au umplut paharul. Ca să nu mai vorbim de faptul că Qualcomm a fost amendată de UE pentru că a dat mită firmei din Cupertino pentru a se asigura că e singurul său furnizor de chip-uri între 2011 şi 2016.

Pe de altă parte nici Intel nu e cel mai bun prieten cu Apple. Mai mult decât atât Qualcomm a acuzat creatorul iDevice-urilor că a partajat cod proprietar cu Intel. Totuşi Apple a făcut un obicei din a avea o companie backup atunci când realizează un produs şi va prefera să aibă mai mulţi furnizori sub aripa sa. În plus începe să fie tot mai independentă, cumpărând mici companii şi încercând să îşi producă propriile componente. Recent a început spre exemplu să realizeze in house un GPU.

iPhone-urile din 2018 ar trebui să facă trecerea la o generaţie nouă de modemuri, eventual unele care să fie "5G Ready" şi să anticipeze epoca în care citezele de 1 Gbps sau mai mult vor fi la ordinea zilei, pentru download.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×