Google atacă Microsoft și Nokia, pe baza legilor antitrust

711 ori
<b>Google atacă Microsoft și Nokia, pe baza legilor antitrust</b>Dacă Microsoft ar avea un cent pentru fiecare proces antitrust de până acum... probabil ar putea cumpăra o înghețată. La listă lungă de procese din îndelungata existența a companiei se adauga acum și o acțiune legală din partea celor de la...

Dacă Microsoft ar avea un cent pentru fiecare proces antitrust de până acum... probabil ar putea cumpăra o înghețată. La listă lungă de procese din îndelungata existența a companiei se adauga acum și o acțiune legală din partea celor de la Google. Aparent Google ar fi înaintat o plângere autorităților europene, afirmând că Microsoft și Nokia folosesc terțe părți pentru a face rost de brevete și împiedică Android să utilizeze tehnologia Microsoft.

Gigantul motoarelor de căutare intenționează să își continue acțiunea legală și în SUA. Microsoft și Nokia ar fi încheiat înțelegeri cu firme precum Mosaid Technologies, din Canada, cu termeni preferențiali. Se pare că MS și Nokia se înțeleg cu aceste firme să monopolizeze brevetele lor, iar companiile respective primesc o parte din veniturile obținute din produsele rezultate. Asta evident dacă o firmă rivală MS sau Nokia nu are parte de brevetul respectiv. Google își descrie acțiunea legală ca una preventiva, pe măsură ce Microsoft aduna destule brevete încât să poată porni procese legate de Android și tehnologiile asociate.

Problema mare pentru Google e că dacă Android este perceput ca o platformă fragilă în fata proceselor pe bază de brevete, atunci partenerii hardware vor opta pentru siguranța lui Windows Phone. Uitați-vă numai la HTC și la încurcăturile pe care le-a avut la vama din SUA, unde produsele sale au fost oprite din cauza unei decizii bazată ca de obicei pe brevete. Un purtător de cuvânt Google i-a numit pe MS și Nokia "trolli de brevete" și a afirmat că scopul lor este să crească prețurile terminalelor mobile, ceea ce dăunează consumatorilor.

Microsoft a dat replica afirmând că Google se plânge în legătură cu brevetele în vreme ce abuzează de tehnologii standardizate fără să raspunda în față vreunei autorități. în plus, MS a acuzat Google că monopolizează piața de căutare mobilă și advertising, cu o cotă de 95% din piață. Cum se va termină această bătălie?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×