Google colaborează cu Movidius, companie cu origini româneşti pentru a aduce conceptul de "deep learning" pe mobile

Autor:  | Publicat în:  Google 678 ori
<b>Google colaborează cu Movidius, companie cu origini româneşti pentru a aduce conceptul de "deep learning" pe mobile</b>Google &icirc;şi extinde colaborarea cu firma Movidius, dezvolt&acirc;nd o modalitate de a aduce conceptul de "deep learning" pe mobil. Movidius este creatorul chipsetului care a stat la baza lui Project Tango, deci rolul său &icirc;n acest nou proiect...

Google îşi extinde colaborarea cu firma Movidius, dezvoltând o modalitate de a aduce conceptul de "deep learning" pe mobil. Movidius este creatorul chipsetului care a stat la baza lui Project Tango, deci rolul său în acest nou proiect e important.

În cadrul Project Tango, Movidius a furnizat un chip utilizat pentru analizarea datelor de poziţie şi a mişcărilor in spatiu ale unui obiect. Astfel, device-urile cu aceste chipuri puteau realiza cartografiere 3D, măsură spaţii tridimensionale şi implementa funcţii de augmented reality. Noul proiect implica un chip low power de la Movidius care va oferi funcţia de deep learning pe terminale mobile.

Astfel, acele terminale pot realiza sarcini complexe şi fără conexiune la Internet şi pot reduce şi latentă şi consumul de baterie. Ideea este de a crea aparate capabile să recunoască imagini şi sunete cu precizie maximă, oferind o experienţă de utilizare evoluată şi mai personală. Aflaţi că firma Movidius are un cofondator de origine română, Valentin Mureşan şi are şi un sediu în Timişoara.

Chipsetul Movidius din spatele lui Project Tango ar fi fost dezvoltat la Timişoara şi evoluţia continuă. Google îşi va putea implementa acum engine-ul de "computaţie neurală" pe platforma Movidius, activând un nou nivel de inteligenţă pe terminalele mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×