Google cumpăra Behavio, creatorul sistemului de predicție socială

Autor:  | Publicat în:  Google 767 ori
<b>Google cumpăra Behavio, creatorul sistemului de predicție socială</b>Behavio este o companie software care folosește senzorii de pe terminalele mobile pentru a aduna date cu privire la modul de interacțiune al utilizatorilor și activitățile acestora. De ce ne interesează această companie? Pentru că ea tocmai a fost...

Behavio este o companie software care folosește senzorii de pe terminalele mobile pentru a aduna date cu privire la modul de interacțiune al utilizatorilor și activitățile acestora. De ce ne interesează această companie? Pentru că ea tocmai a fost cumpărată de Google și ne ducem cu gândul imediat la Google Glasses, care ar putea beneficia de tehnologia Behavio.

Software-ul acestei companii folosește date ale telefoanelor chiar și atunci când acestea sunt închise, monitorizând aplicațiile instalate pe terminal sau dacă telefonul a fost pus la încărcat sau nu. Behavio a pornit ca proiect MIT foarte apreciat și acum închide proiectul său alpha, trecând sub aripa Google. Sistemul acestui startup este bazat pe Funf, un framework care adună date de la senzorii telefoanelor.

Ideea finală este ca algoritmul să adune destule date încât să prezică în mod precis comportamentul uman. în video-ul de mai jos creatorul Behavio compara aceste sistem cu acțiunea medicilor: simptomele sunt interpretate pentru a afla boala, iar în cazul Behavio comportamentul uman este sintetizat și prezis într-un algoritm. Rezultatul este predicția socială și poate o nouă modalitate de a socializa. Această tehnologie sună cu adevărat futurist, dar cât de utilă este ea?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×