Google dezvaluie planurile sale in legatura cu frecventele wireless libere

954 ori
<b>Google dezvaluie planurile sale in legatura cu frecventele wireless libere</b>Gigantul motoarelor de cautare a prezentat ieri oficial planurile sale in legatura cu o noua generatie de terminale wireless, care vor opera pe baza frecventelor TV la care se va renunta in curand, ne informeaza Reuters. Existau temeri ca utilizarea...

Gigantul motoarelor de cautare a prezentat ieri oficial planurile sale in legatura cu o noua generatie de terminale wireless, care vor opera pe baza frecventelor TV la care se va renunta in curand, ne informeaza Reuters.

Existau temeri ca utilizarea acestor portiuni de spectru ar interfera cu microfoanele wireless sau cu transmisiunile TV, dar se pare ca acestea au fost nejustificate. Google planuieste sa foloseasca "spatiul alb" dintre canalele de televiziune, iar un oficial al companiei a numit aceasta tehnologie "Wi-Fi 2.0" sau "Wi-Fi cu steroizi". Rick Whitt, reprezentantul Google in segmentul telecomunicatii de la Washingtom a afirmat ca aceasta clasa de terminale Wi-Fi ar putea suporta transferuri de date cu viteze de miliarde de biti pe secunda, fata de milioanele de biti la care avem acces acum.

Consumatorii ar putea viziona filme pe terminalele wireless prin streaming, fara problemele retelelor lente folosite la ora actuala. "Spatiul alb" al spectrului wireless ar putea fi disponibil incepand cu luna februarie a anului viitor, in momentul in care companiile de televiziune vor trece de la semnalul analogic la cel digital. Primele terminale care vor folosi aceasta tehnologie vor fi disponibile de abia catre finalul lui 2009.

De mentionat este faptul ca Google si Microsoft fac parte dintr-o coalitie de companii tech care fac lobby la FCC pentru a permite folosirea fara licenta a spectrului "spatiu alb". Grupul include si alte nume mari ca HP, Dell, Intel si segmentul american al lui Philips. In vreme ce FCC testeaza aceste frecvente pentru a vedea daca exista interferente cu microfoanele wireless sau transmisiunile TV, Google a propus utilizarea unei tehnologii militare care verifica spectrul disponibil, pentru a usura testele. Ramane de vazut daca initiativa grupului tehnologic care pledeaza pentru un spatiu wireless liber va lua o forma concreta.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×