Google dorește un look uniform pentru aplicațiile Android, lansează un ghid pentru dezvoltatori

Autor:  | Publicat în:  Android 1.580 ori
<b>Google dorește un look uniform pentru aplicațiile Android, lansează un ghid pentru dezvoltatori</b>Mișcarea către uniformitate continua din partea celor de la Google, care după ce au inclus obligatoriu tema Holo din ICS pe toate ROM-urile de terminale mobile, acum lansează un ghid pentru dezvoltatori. Acesta oferă detalii despre stilul care...

Mișcarea către uniformitate continua din partea celor de la Google, care după ce au inclus obligatoriu tema Holo din ICS pe toate ROM-urile de terminale mobile, acum lansează un ghid pentru dezvoltatori. Acesta oferă detalii despre stilul care trebuie folosit pentru crearea de aplicații, așa-numitul Android Design.

Ghidul de stil poate fi găsit online și include sugestii și softuri care ajungă dezvoltatorii să creeze aplicații care să se integreze perfect în noua interfața din Android Ice Cream Sandwich. Google vede această inițiativă drept o zonă a webului unde se învăța despre principii de design, despre modelele folosite pentru a crea un ecosistem de succes și punctul de întâlnire al celor care vor să participe la evoluția lui Android și a aplicațiilor sale.

Matias Duarte, director al secțiunii Android a afirmat într-un interviu cu The Verge că site-ul va fi actualizat continuu de-a lungul existenței lui Android. Motivele pentru această uniformitate sunt clare: Google a văzut cât de bine funcționează asta în tabăra iOS și cât de fragmentat este Android și vrea să prevină diluarea identității sistemului său mobil de operare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×