Google experimentează cu metode de căutare predictivă pe mobil, vrea să afle ce cauți În alte părți decât pe Google

Autor:  | Publicat în:  Google 1.167 ori
<b>Google experimentează cu metode de căutare predictivă pe mobil, vrea să afle ce cauți În alte părți decât pe Google</b>Google are un experiment foarte interesant în curs de desfășurare, semnalat de către cei de la Technology Review. Unul dintre editorii lor a participat la experiment împreună cu alte 150 de persoane, iar această inițiativă a presupus că timp de...

Google are un experiment foarte interesant în curs de desfășurare, semnalat de către cei de la Technology Review. Unul dintre editorii lor a participat la experiment împreună cu alte 150 de persoane, iar această inițiativă a presupus că timp de 3 zile într-o lună în 8 momente ale zilei alese la întâmplare pe telefonul mobil al participanților Google să propună o căutare.

Smartphone-ul semnala cu o notificare evenimentul și Google întreba utilizatorul ce a dorit să afle recent. Răspunsurile au fost centralizate și fac parte din o nouă analiză a trendurilor și modelelor de căutare pe mobil și tabletă. Google vrea să știe ce NU cauți pe motorul lor de căutare, cam asta e rezumatul. în ciuda faptului că se efectuează miliarde de căutări pe zi prin soluția Google, există întotdeauna o altă sursă de informație. Spre exemplu multă lume afla lucruri interesante de pe Twitter, au un portal preferat pe care îl deschid în fiecare dimineață sau sunt abonați la un newsletter și niciuna dintre aceste soluții nu ține de Google.

Deși rezultatele studiului nu sunt gata încă, ce s-a aflat este că există anumite mici informații pe care nu le căutam pe Google, ci le aflăm din altă parte. Spre exemplu dacă vrem să știm cât de mare e coada la un supermarket din zona nu putem apela la Google. Alt exemplu este momentul când citim o carte (reală nu digitală) și dorim informații în plus, dar ne e prea lene să pornim telefonul, tableta și PC-ul pentru a căuta. Informația contextuală este acum noul trend al căutărilor, dar viitorul pare a fi cel al căutărilor predictive, Google știind ce vrei să cauți înainte ca tu să o faci. Ne îndreptăm spre Minority Report?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×